1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak szyjki macicy przedinwazyjny, zmiany w wątrobie |
marzena66
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 9004
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-01-06, 08:28 Temat: Rak szyjki macicy przedinwazyjny, zmiany w wątrobie |
smuteczek,
Można posłuchać lekarza i poczekać ze trzy miesiące i zrobić ponownie usg ale ja chyba udałabym się do jeszcze jednego hepatologa.
Wiesz, jak ja latałam z męża wątrobą po lekarzach to opisy badań z usg, TK przelecieli swoim wzrokiem ale głównie to oglądali płytki z TK, żeby obejrzeć zmianę.
Trudno coś Ci zasugerować, bo coś jest i sugerowana jest dalsza diagnostyka a przecież lepiej leczyć coś wcześniej niż później a może rzeczywiście są to naczyniaki.
Może inny radiolog niech obejrzy płytki i wyciągnie jakieś wnioski, możesz spróbować, albo inny hepatolog.
pozdrawiam. |
Temat: Rak szyjki macicy przedinwazyjny, zmiany w wątrobie |
marzena66
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 9004
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-12-31, 18:49 Temat: Rak szyjki macicy przedinwazyjny, zmiany w wątrobie |
smuteczek napisał/a: | nie mam pojecia z czego mogły powstac te guzki, nie mam żadnych dolegliwości |
Tak jak napisała missy, zrobiłabym dla "spokojności" dalszą diagnostykę tych guzków w wątrobie. Z czego powstały raczej nikt nie powie a, że nie masz żadnych dolegliwości to tak może być.Mój mąż miał 5 cm guza na wątrobie i kompletnie żadnych dolegliwości.
Może jakiś inny radiolog przyjrzałby się Twoim płytom z TK i może by się coś rozjaśniło, co tam widzi, bo ten opis rzeczywiście niewiele wyjaśnia.
Pozdrawiam |
|
|