1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Azja - komentarze |
marzena66
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5161
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2016-02-13, 22:45 Temat: Azja - komentarze |
azja napisał/a: | mowi o smierci a ja nie oge slchac bo mi sie w srodku wszystko przewraca...
|
Dla mamy to jest w tej chwili szok, musi się w jakimś stopniu oswoić z zaistniałą sytuacją. Pozwól mamie mówić to co chce, mama musi wyrzucić z siebie swój ból.
azja napisał/a: | te dni sie tak ciagna... |
Jak się na coś czeka to zawsze się wszystko dłuży. Niestety niektórych rzeczy nie da się przyśpieszyć, wiem że chciałabyś żeby coś się działo wokół mamy, z Jej zdrowiem ale wiesz przecież, że są jakieś procedury, kolejki, czasami coś nie wyjdzie, trzeba powtarzać, musisz uzbroić się w cierpliwość.
Trzymaj się i nie płacz przy mamie. |
Temat: Azja - komentarze |
marzena66
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5161
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2016-02-11, 17:13 Temat: Azja - komentarze |
azja napisał/a: | mama nic nie wie mysli ze to kamien wyciagna i szykuje sie na operacje przepukliny ....
ja nie wie jak to powiedziec....a musze! |
Różne jest podejście ludzi do tego tematu, jedni chronią bo boją się załamania pacjenta, inni mówią, wiadomo, że nie wprost, umierasz i to niedługo, będziesz cierpieć, masz raka, bo nie o takie informacje chodzi ale o dozowanie informacji. Znasz mamę i wiesz na ile jest gotowa przyjąć do wiadomości to co Ją czeka i jak to przyjmie. Zawsze o pomoc można prosić psychoonkologa, bo wiadomo, że temat jest bardzo trudny. Ja jestem za tym, że należy poinformować chorego, że walczy z ciężką, śmiertelną chorobą, dlatego że każdy z nas ma jakieś sprawy do załatwienia, coś co trzeba zakończyć, może z kimś porozmawiać, pożegnać się, przygotować się. Znasz mamę najlepiej i na pewno będziesz wiedziała jak postąpić.
azja napisał/a: | powiedzcie mi czego sie moge spodziewac....ile to potrwa....jakich dolegliwosci ocekiwac...ja sie czuje jak dziecko we mgle
|
myślę, że najlepiej będzie jak poczytasz forum, znajdziesz tutaj bardzo dużo informacji, które na pewno Ci się przydadzą. Poza tym, jest tu wiele cudownych osób, które w każdej chwili pomogą Ci rozwiązywać problemy i kierować na właściwą drogę, jak będzie coś niepokojącego.
azja napisał/a: | jesuuuu ja tego nie przezyje |
Przeżyjesz, tak jak my wszyscy, nie obiecujemy, że będzie łatwo, będzie ciężko niestety ale dasz radę, tak jak my daliśmy/dajemy. Załatwiaj hospicjum, szybko i koniecznie, przy Ich pomocy będzie Ci łatwiej przez to przejść a mama nie będzie cierpiała.
Pozdrawiam |
|
|