1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zatkane drogi żółciowe po protezowaniu |
marzena66
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 6466
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-07-24, 06:22 Temat: Zatkane drogi żółciowe po protezowaniu |
Ulza napisał/a: | została nam chyba tylko medycyna naturalna. |
Jak na razie nie ma żadnego przypadku, w którym medycyna naturalna pomogłaby bądź przedłużyła życie chorego. Na prawdę uważaj na naciągaczy żerujących na ludzkim nieszczęściu. Poza tym te różne specyfiki, choć uważane za naturalne przy tak chorej wątrobie i trzustce taty mogą wywołać więcej szkody niż pożytku.
Jak napisała Madzia70, koniecznie załatw hospicjum. Może przyjść moment, że tato nie da rady wyjść do lekarze, będą narastały dolegliwości i potrzebna będzie pomoc lekarska na już i wtedy macie zabezpieczenie w postaci hospicjum. To bardzo ważne i dla taty i dla Was.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-07-22, 16:38 Temat: Zatkane drogi żółciowe po protezowaniu |
Ulza,
Parametry wątrobowe odbiegają od normy, najprawdopodobniej wątroba, trzustka, drogi żółciowe sobie nie radzą, pracują nazwijmy to coraz słabiej, uszkodzenie tych organów jest na tyle ciężkie, że nie spełniają swoich funkcji i żółtaczka postępuje. Na prawdę trudno coś doradzić skoro szpital/lekarze nie potrafią pomóc. Ja wciąż tylko gdybam bo podałaś zbyt skąpe informacje. Wstaw proszę jakieś TK jamy brzusznej czy usg, nie wiem co tam ostatnio robiliście.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-07-21, 15:43 Temat: Zatkane drogi żółciowe po protezowaniu |
Ulza,
Jak wstawisz wyniki na pewno więcej można będzie powiedzieć. U nas protezowanie pomogło, spadła bilirubina. Mężowi podawali na zbicie jakieś kroplówki ale nie wiem niestety co to było, kazano dużo pić i przebywać na słońcu.
Ulza napisał/a: | czy w XXI w. naprawdę nie ma sposobu aby pozbyć się nadmiaru żółci? |
Mieliśmy na forum taki przypadek i niestety nie dało się zbić do końca bilirubiny, żółtaczka postępowała mimo leczenia chorej i protezowania.
Może choroba jest już tak zaawansowana, że organy odmawiają współpracy, może jest gdzieś jakiś ucisk guza albo naciek. To tylko gdybanie z mojej strony, bez wyników nic konkretnego nie da się powiedzieć.
pozdrawiam i witam na forum. |
|
|