1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz mózgu |
marzena66
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 9931
|
Dział: Nowotwory ośrodkowego układu nerwowego Wysłany: 2017-07-11, 21:16 Temat: Guz mózgu |
Igor86 napisał/a: | "to jest do operacji, |
To już powód do radości, nie będziesz chodził z "gadem" w głowie.
Igor86 napisał/a: | (komedia, farsa, dramat - sam nie wiem jak to nazwać). |
Zapewne wszystko na raz ale takie obowiązują procedury, szkoda, ze nikt Ci nie wystawił karty DILO, może poszłoby to wtedy szybciej.
Igor86 napisał/a: | podaje ryzyka (częściowe kalectwo, całkowite kalectwo, zgon). Ryzyka znałem już wcześniej z literatury, ale jednak gdy usłyszy się na własne uszy to strach w oczach |
Lekarze musza przedstawić pacjentowi wszystkie zagrożenia, przed operacją będziesz musiał nawet podpisać, że jesteś świadomy wszystkich skutków i się na to zgadzasz. Każda operacja niesie jakieś ryzyko ale nie można myśleć o najgorszym bo Ty idziesz pod nóż żeby się wyleczyć, żeby żyć i być zdrowym i tak masz myśleć.
Igor86 napisał/a: | ale nie radzę sobie póki co z psychiką.. |
Może do operacji wspomóż się jakimiś lekami uspokajającymi, będzie łatwiej przetrwać ten czas.
Igor86 napisał/a: | tj. prof. nadzw. dr hab. n. med. Andrzej Koziarski |
Tu trochę opinii, poczytaj https://www.znanylekarz.p...hirurg/warszawa
Igor86 napisał/a: | Czy uważacie, że miesiąc czasu oczekiwania na zabieg usunięcia guza mózgu to długi okres, czy też raczej ok? Czy powinienem jeszcze próbować konsultować to jednak u innych lekarzy? |
Miesiąc to nie jest długi czas oczekiwania. Zawsze możesz konsultować się u innych lekarzy ale u Ciebie najlepszą opcją jest operacja i to Ci zaproponowano.
Igor86 napisał/a: | Najbardziej zastanawia mnie jedno, czy po pierwszym badaniu MR nie powinno się przed samą operacją wykonać kolejnego? |
Jeżeli lekarze uznają to za potrzebne to zrobią Ci badanie przed operacją, myślę, że nie ma potrzeby tym się martwić.
Igor86 napisał/a: | Staram się trzymać, ale mówiąc szczerze - łatwo nie jest. |
Na pewno, ale masz szanse na leczenie i musisz myśleć pozytywnie, że wszystko się powiedzie, że od operacji zależy Twoje zdrowie.
Masz bliskich, którzy będą Cię wspierać w tym trudnym dla Ciebie czasie?, nie siedź w domu, nie czytaj, nie nakręcaj się tylko staraj się myśleć pozytywnie, wykorzystaj czas do operacji pozytywnie i trochę relaksacyjnie żebyś się fizycznie i psychicznie podbudował.
Trzymaj się chłopaku i jesteśmy myślami z Tobą. |
Temat: Guz mózgu |
marzena66
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 9931
|
Dział: Nowotwory ośrodkowego układu nerwowego Wysłany: 2017-07-10, 18:15 Temat: Guz mózgu |
Igor86,
Rzeczywiście jest podejrzenie guza, który jest rodzajem glejaka.
Na pewno taki wynik wywołał ogromny strach ale na razie jest to tylko podejrzenie a nie ostateczny wynik a to jest duża różnica.
Igor86 napisał/a: | ile czasu to może trwać? |
Jutro już masz wizytę u lekarza, to dobrze, muszą Cię położyć do szpitala i nie wiem czy wytną to od razu jeśli będzie taka możliwość czy pierw będą badać co to dokładnie jest. Na pewno diagnostyka trochę potrwa, musisz uzbroić się w cierpliwość, niektórych rzeczy nie da się przyśpieszyć.
Igor86 napisał/a: | Na które badania powinienem iść w pierwszej kolejności? |
Wszystkiego się jutro na pewno dowiesz, ważne żebyś szybko znalazł się w szpitalu na dalszych badaniach a wtedy to już wszystko pójdzie do przodu.
Bardzo mi przykro, że musisz przechodzić takie katusze. Mocno trzymam kciuki i czekamy na dalsze informacje, pozdrawiam i witam na forum. |
|
|