Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
megi88
Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 33343
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-08-06, 14:15 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
halka, zdjęcie jest nieczytelne. Musisz dodać jako załącznik.
Pozdrawiam. |
megi88
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-07-31, 11:28 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
halka, powodzenia! Trzymamy kciuki |
megi88
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-06-05, 08:08 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
Na to biodro może powinnas mieć radioterapię? Ona oprócz zabijania komórek nowotworowych ma efekt przeciwbólowy. |
megi88
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-02-17, 11:22 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
halka, tata nie jest nim leczony, ponieważ jest narazie na etapie I linii i miał negatywny wynik PDL-1, który determinuje zastosowanie immunoterapii w I linii. Ale była taka opcja po prostu nie mogliśmy z niej skorzystać. |
megi88
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-02-16, 11:15 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
halka, Atezolizumab jest z tego co wiem refundowany od stycznia, więc nie jest pewnie jeszcze dostępny w wielu ośrodkach. Nie wiem skąd jesteś, ale wiem gdzie we Wrocławiu jest już dostępny - w szpitalu wojskowym. Z tego co czytałam to jest to bardzo obiecujący lek. Mój tata jest leczony w tym szpitalu więc jakbyś chciała coś więcej wiedzieć to pisz. Trzymaj się! |
megi88
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-01-18, 10:09 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
halka, ja nie mam raka, a ostatnio też mocno się uderzyłam w głowę. Długo mnie bolało i miałam guza. Też panikowałam, że mam krwiaka czy coś. Poszłam do neurologa i dostałam skierowanie na TK głowy. Nic nie wykazało. Nie panikuj! |
|