1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak śluzówki policzka z przerzutami, rekonstrukcja |
meteor
Odpowiedzi: 411
Wyświetleń: 123664
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-07-29, 08:48 Temat: Rak śluzówki policzka z przerzutami, rekonstrukcja |
Ja stosowałem Caphosol po powrocie do domu głównie na suchość w ustach. Niestety jest bardzo drogi i moim zdaniem nie wart swojej ceny, oczywiście po zastosowaniu miałem mniej suchą jamę ustną ale za tę cenę spodziewałem się czegość więcej. Wprawdzie stosowałem go tylko 4 razy dziennie, a pisze że należy go stosować 4-10 razy na dzień i być może w tym tkwi przyczyna słabego działania. Stan mojej jamy ustnej po chemioradioterapii był dobry, może u pacjentów z większymi skutkami ubocznymi leczenia płyn ten przynosił lepsze efekty. |
meteor
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-07-28, 08:15 Temat: Rak śluzówki policzka z przerzutami, rekonstrukcja |
Mnie lekarze w Gliwicach zabronili myć miejsce naświetlane mydłem lub innymi środkami.
Pozwolili tylko samą wodą i nie trzeć ręcznikiem, tylko przykładać delikatnie do skóry aż woda sama wsiąknie. Ja profilaktycznie starałem się nawet nie moczyć miejsca naświetlanego, ponieważ miałem sprzeczne informacje na temat moczyć czy nie moczyć. Chyba na tym dobrze wyszedłem ponieważ lekaż prowadzący był pozytywnie zaskoczony stanem mojej skóry po naświetlaniach. |
meteor
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-07-27, 12:37 Temat: Rak śluzówki policzka z przerzutami, rekonstrukcja |
Podczas radioterapii należy smarować maścią miejsce naświetlane, ja tak robiłem i miałem mniej poparzoną skórę. Nazwy nie pamiętam , ale proszę się spytać lekarza, napewno coś doradzi. Piłem oliwę z oliwek bezpośrednio przed naświetleniem, ale wzmagało to suchość w gardle, więc zrezygnowałem. Innym osobą podobno pomagało, ale nie mi. |
|
|