Autor |
Wiadomość |
Temat: rak jelita grubego |
mirage
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 6244
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-10-03, 22:05 Temat: rak jelita grubego |
Zlecił "wypożyczenie" wycinków z laboratorium, histopatologia będzie przeprowadzana jeszcze raz. Jeśli potwierdzi się,że zmiana została wycięta z marginesem zdrowych tkanek pozostanę pod kontrola. W innym przypadku będzie decydował później.
Dzięki za zainteresowanie.
Pozdrawiam |
mirage
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-10-01, 21:05 Temat: rak jelita grubego |
Tak,jutro idę do onkologa. |
mirage
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-10-01, 11:55 Temat: rak jelita grubego |
Nie miałam do tej pory żadnych innych badań.
Polipy usunięto podczas kolonoskopii |
mirage
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-10-01, 01:33 Temat: rak jelita grubego |
Zewnętrznie bez zmian.
Per rectum: prawidłowo.
Endoskopowo: Obejrzano całe jelito grube, zidentyfikowano ujscie wyrostka robaczkowego i zastawkę krętniczo-kątniczo stwierdzając w esicy dwa polipy: na głębokości 20 cm nie uszypułowany o średnicy 6 mm oraz na głębokości 15 cm uszypułowany o średnicy 20 mm. Oba polipy usunięto pętlą diatermiczną (but. I). Poza tym obraz jelita bez zmian.
[ Dodano: 2012-10-01, 02:40 ]
Przepraszam
To wyżej to OPIS BADANIA/ZABIEGU
To wszystko z nerwów(ciągle płaczę)
przepraszam |
mirage
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-29, 09:25 Temat: rak jelita grubego |
Wczoraj odebrałam wynik hist:
Rak gruczołowy jelita grubego G2. Rak nacieka warstwę podśluzową. Naczynia szypuły wolne od utkania atypowego. Zmiana wycięta w granicach zdrowych tkanek, minimalny margines w dnie ok. 3 mm. Zaawansowanie pT1.
Mam 39 lat. Czy z tego się wychodzi? Co dalej robić?
Jestem załamana, odechciało mi się żyć... |
|