1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór płuca - adenocarcinoma - The End |
mral
Odpowiedzi: 405
Wyświetleń: 104299
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-12-28, 23:27 Temat: Nowotwór płuca - adenocarcinoma - The End |
madziorek napisał/a: | Wiesz chorzy chyba oczekują od nas spokoju, pogodzenia |
Madziorek, Awilem - myślę dokładnie tak samo. Przychodzi taki moment kiedy chory chce być zwolniony z obowiąku walki i myślę, że należy mu na to pozwolić.
Podrawiam Was |
mral
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-12-27, 16:13 Temat: Nowotwór płuca - adenocarcinoma - The End |
Awilem,
Czytam każdy Twój wpis mając nadzieję, że przeczytam coś optymistycznego, coś co pozwoli wierzyć, że tym razem będzie inaczej.
Życzę Wam tego z całego serca. |
mral
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-12-26, 11:24 Temat: Nowotwór płuca - adenocarcinoma - The End |
DumSpiro-Spero napisał/a: |
trzeba szybko wykonać RTG lub scyntygrafię, żeby wykluczyć zespół ucisku rdzenia kręgowego,
|
Wg dostępnych mi materiałów, rozpoznanie zespołu ucisku rdzenia kręgowego opiera się na wykorzystaniu MRI.
W jednym z opracowań jako uzasadnienie podaje się m/innymi, że obraz radiologiczny może nie wykazywać żadnych zmian w przypadku, gdy ucisk rdzenia wywołany jest przez penetrację zmian przerzutowych przez otwory międzykręgowe z przykręgosłupowych tkanek miękkich (ucisk tylny lub tylnoboczny).
DSS - ponieważ temat dla mnie również ważny, w miarę możliwości, proszę o Twój kometarz do niniejszego postu.
Awilem - przepraszam, że wcinam się w Twój wątek.
Pozdrawiam |
|
|