1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Prośba o odczytanie wyniku. |
myszka
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 6619
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-27, 13:36 Temat: Prośba o odczytanie wyniku. |
Czestotliwosc i rodzaj badan nie wplywa na przedluzenie zycia,ale chyba czemus sluza badania,kontrole.Jeszcze nikomu nie zaszkodzilo rtg raz w roku .Zreszta od tego sa lekarze, po to jestesmy pod ich kontrola.To jest sprawa indywidualna kazdego z Nas.Ja sie badam i kontroluje. |
myszka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-26, 17:51 Temat: Prośba o odczytanie wyniku. |
Pierwsze slysze,zeby rtg pluc zalezalo od tego ,gdzie znajdowal sie czerniak.W standardach jest rtg pluc i usg j.brzusznej i wezlow .O czestotlowsci badan decyduje lekarz prowadzacy, znajacy cala historie choroby.Indywidualnie wyznacza terminy badan.U niektorych sa dluzsze przerwy,a u niektorych krotsze.Jesli chodzi o badanie LDH rozne sa opinie.Niektorzy to badanie nazywaja nawet markerem czerniaka.Ja uwazam ,ze LDH ma wieksze zastosowanie u osob ,ktorzy maja potwierdzone przerzuty i sluzy do kontroli postepu leczenia.Ja jestem 4,5 roku po diagnozie i nigdy nie mialam zleconego tego badania. |
myszka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-24, 20:13 Temat: Prośba o odczytanie wyniku. |
Szczescie w nieszczesciu poniewaz czerniak wykryty we wczesnym stadium.Brak owrzedzenia i aktywnosc mitotyczna zerowa to bardzo dobrze.Dociecie marginesow i regularne badania.I wiara ,ze bedzie dobrze.Pozdrawiam.I oczywiscie czujnosc ,bo czerniak to nieprzewidywalny przeciwnik. |
|
|