Autor |
Wiadomość |
Temat: Wyniki czerniaka |
myszka
Odpowiedzi: 47
Wyświetleń: 21946
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-12, 17:05 Temat: Wyniki czerniaka |
Badalas ldh? |
myszka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-10-26, 20:57 Temat: Wyniki czerniaka |
Ja robilam kilka razy.Raz mialam nizsze raz wyzsze,ale zawsze w normie.A jak u Ciebie? |
myszka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-10-26, 13:55 Temat: Wyniki czerniaka |
Jak bede na wizycie u profesora musze poruszyc wlasnie tamat badania ldh.Musze Ci powiedziec,ze nigdy do tej pory nie mialam zleconego tego badania.A Ty badasz?Masz zlecone? |
myszka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-10-25, 07:01 Temat: Wyniki czerniaka |
Wszystko zawarte masz we wniosku.Tylko jednego nie rozumie o jaki marker chodzi? |
myszka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-09-09, 03:25 Temat: Wyniki czerniaka |
Wiem,ze najgorsze jest czekanie.Sama przez to przeszlam ,gdy w rtg wyszedl mi guzek na plucu.Ja mialam PETa ,ale jesli chodzi o male guzki do 10 mm to z tego co slyszalam jest badaniem malo precyzyjnym.Ja sama zastanawiam sie czy nie lepiej bylo by wyciac mojego guzka z pluca .Moze jakbym wiedziala z czym mamy do czynienia to nie stresowala bym sie.Ale prof. powiedzial,ze to dosc powazna operacja i zlecil obserwacje.Pocieszam sie ,ze skoro przez 2,5 roku guzek jest taki sam to pewnie nie od czerniaka.Choc mysli mi rozne przychodza do glowy. |
myszka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-09-04, 19:57 Temat: Wyniki czerniaka |
Co u Ciebie jak po wizycie |
myszka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-07-28, 06:07 Temat: Wyniki czerniaka |
Pisalas do profesora? Co odpisal? |
myszka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-07-26, 19:17 Temat: Wyniki czerniaka |
W lutowym poscie pisalas o prawdopodobienstwie przerzutow na wezly.Czy wowczas z wezlami wyszlo wszystko ok? |
myszka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-02-08, 07:11 Temat: Wyniki czerniaka |
Czerniak to bardzo nieprzewidywalny nowotwor..Jesli w usg wyszedl podejrzany wezel to czeka Cie albo biopsja albo wyciecie.O tym zadecyduje Twoj onkolog pod ktorego jestes opieka.Wyciecie wartownika nie daje nam gwarancji .ze wszystko bedzie ok.Gdzies w innym watku czytalam,ze jestes zapisana do Warszawy.To bardo dobry kierunek.Tak jak kolezanka napisala w poscie wyzej ,ze pierwotnego wyniku nie ma co interpretowac.Teraz najwazniejsze jest sprawdzenie wezla .Trzymaj sie. |
|