1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Czy nie jest nam wstyd?
nesssssa

Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 19132

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-06-07, 22:11   Temat: Czy nie jest nam wstyd?
Zgadzam się z Tobą, że trzeba brać poprawki na lekarzy. Lekarze opierają się na statystykach, a każdy przypadek jest inny i nie wolno traktować siebie jak statystyki :-)
Trzeba dać z siebie wszystko, żeby próbować wyzdrowieć, ale jednocześnie być gotowym na najgorsze. Jak w życiu, nie tylko w chorobie. To negatywne nastawienie wyrabiają w nas niestety także media, a raczej wyrobiły. Teraz na szczęście liczne fundacje zajmują się zmianą wizerunku osoby chorej na nowotwór. Żeby ludzie mieli siłę walczyć potrzebne jest aby widzieli, że innym się udało. Ja niedługo mam szansę wziąć udział w lokalnej akcji pokazującej chorujące kobiety zadbane i piękne. Cieszę się na to bardzo :)
  Temat: Czy nie jest nam wstyd?
nesssssa

Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 19132

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-06-07, 17:15   Temat: Czy nie jest nam wstyd?
wiesz co Damiano...kiedyś też tak traktowałam ludzi. Nie mogłam znieść w nich słabości, bo sama byłam bardzo silna, za bardzo. Nie pozwalałam sobie na słabość i przez to nabawiłam się poważnych emocjonalnych dolegliwości. Teraz pozwalam sobie być słabą, ale potrafię też być silna. O tę równowagę chodzi, a nie o zakładanie zbroi i udawanie, że nic mnie nie złamie. Bo przykro mi to mówić, ale każdego "coś" może złamać. Jesteśmy ludźmi, nie cyborgami.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron