1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: kalafiorka83 - komentarze |
niki
Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 13105
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-10-14, 14:33 Temat: kalafiorka83 - komentarze |
kalafiorka83, oby tak dalej
trzymam kciuki żeby bylo dobrze |
niki
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-10-02, 14:30 Temat: kalafiorka83 - komentarze |
kalafiorka83, jakie wieści z wizyty ?
nadal bądz twarda, powoli powinno się zmienić na tyle , że tata zacznie doceniać , może stanie się ciut znośniejszy ?
zyczę Ci tego |
niki
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-09-03, 15:26 Temat: kalafiorka83 - komentarze |
kalafiorka83 napisał/a: | Wyszłam i się rozpłakałam , nie mogę się pozbierać, zaczynam czytać o dda, niestety odnajduję tam siebie , ale pomimo wszystko nie potrafię się opanować , czy się nim nie przejmować i nie denerwować.... |
to charakterystyczne dla DDA, ciągle czują się winni i odpowiedzialni za to że bliska osoba pije
tekst że będzie sobie tata zdychal u was , bo nie zawsze możesz być na każde kiwnięcie palcem to typowa zagrywka , bo on wie ,że się przejmiesz.Tylko jak dlugo mozna "gryżć" rekę ktora karmi ?
nie potrafi pomyśleć że sam sobie kopie dół?
Czy tata wie że sam powinien troszczyć się o siebie ? bo wygląda na to że tylko Tobie zależy , tylko na czym?
na tym ,żeby żył i mogł dręczyć was nadal.
Zoja 62 napisał/a: | Kalafiorko, przecież ma swój dom, prawda? To wypad i niech tam sobie rządzi. |
podpisuję się pod tym swierdzeniem.
czy tata kiedyś się przejął jak Ty chorowałas?
niech zadba o siebie, jak sobie pościele tak się wyśpi., do siebie niech wraca i niech sobie żyje lub umiera , według uznania . |
niki
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-08-30, 16:25 Temat: kalafiorka83 - komentarze |
kalafiorka83 napisał/a: | myślałam ,że wszyscy to widzą jak ja, że jak się "postawię" wobec chorej osoby to będzie znaczyło ,że jestem okrutna.
|
nie będziesz okrutna, nareszcie pozwolisz sobie na powolne uwalnianie jak to Zoja nazwała od " garba".
To tylko i wylącznie decyzja Twojego taty.
Chce się leczyć , nikt mu nie zabrania, Nie chce -jego sprawa, ma dowód osobisty - znaczy się jest dorosły
nie jest ubezwłasnowolniony czyli może decydować o sobie
nikt nie ma obowiązku robić tego za niego,
Ty się cieszysz żeTata laskawie zgodzi się lub nie na leczenie,
wygodny , az do obrzydzenia.
On zwyczajnie na Tobie żeruje, wysysa siły i chęci do życia, w spadku zostawi ewentualnie wyrzuty sumienia że za malo dałaś za malo pomoglaś.
Chyba czas odplacić mu tym co dostałas czyli kompletnym olaniem,
podejrzewam że mało kto będzie zdziwiony, a jesli ktoś Cię skomentuje negatywnie to znaczy że jest( wybacz)idiotą
Pomyśl o terapii . naprawdę jest ona potrzebna ,żebyś odzyskała siebie
pozdrawiam |
niki
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-08-29, 16:26 Temat: kalafiorka83 - komentarze |
Cytat: | Powoli wymiękam.... sypie się moje małżeństwo( mąż przestaje rozumieć , czemu daje się tak szantażować), a ja choć nic złego nie zrobiłam to na samą myśl ,że on teraz może przerwać leczenie bo go nie "poproszę i nie zawiozę" to mam wyrzuty sumienia
|
słyszałaś o DDA? to dlatego ci tak trudno
myślę ze powinnas odpuścic ,chociaz będzie to trudne , ale to jedyna opcja
Moze jak się tata przekona ze nie jesteś jego niewolnikiem , wtedy zacznie mysleć
Na razie to Ty za niego robisz wszystko, to Ty dbasz, pilnujesz wizyt
on łaskawie pozwala się sobą zaopiekować nie dając w zamian nic !
Dopóki będzie miał 100% pewności że on wszystko może a ty Wszystko musisz , nic się nie zmieni
To dorosły człowiek, wiec niech sam odpowiada za swoje życie i zdrowie za swoje wybory także, każdy jego wybór będzie niósł ze sobą konsekwencje , ale to juz będą konsekwencje tego jego wyboru , oleje, trudno , a może jednak nie ?
całe zycie ktoś myślał za niego, ktoś mu pomagał.co on dał w zamian ? bol , strach, lzy i dalej robi to samo ,
On cię szantazuje .
wiem że wygrywa bo to ty sie boisz , nie on
czas powiedzieć DOSYĆ.
Ty trzymaj się z daleka.
wiem że to trudne , ale da się,
on sam siebie nie szanuje dlaczego Ty masz to robić
poszukaj pomocy dla siebie , bo masz typowy syndrom Doroslego Dziecka Alkoholika, moze terapia pozwoli ci się uwolnić i zaczniesz żyć na nowo. Swoim wlasnym zyciem
nie pozwol się zniszczyć, bo zniszczy i Twoje życie i malżeństwo i Ciebie psychicznie wykończy, |
|
|