1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: kalafiorka83 - komentarze
niki

Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 13105

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2013-10-14, 14:33   Temat: kalafiorka83 - komentarze
kalafiorka83, oby tak dalej
trzymam kciuki żeby bylo dobrze :)
niki

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2013-10-02, 14:30   Temat: kalafiorka83 - komentarze
kalafiorka83, jakie wieści z wizyty ?

nadal bądz twarda, powoli powinno się zmienić na tyle , że tata zacznie doceniać , może stanie się ciut znośniejszy ?
zyczę Ci tego
niki

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2013-09-03, 15:26   Temat: kalafiorka83 - komentarze
kalafiorka83 napisał/a:
Wyszłam i się rozpłakałam , nie mogę się pozbierać, zaczynam czytać o dda, niestety odnajduję tam siebie , ale pomimo wszystko nie potrafię się opanować , czy się nim nie przejmować i nie denerwować....

to charakterystyczne dla DDA, ciągle czują się winni i odpowiedzialni za to że bliska osoba pije
tekst że będzie sobie tata zdychal u was , bo nie zawsze możesz być na każde kiwnięcie palcem to typowa zagrywka , bo on wie ,że się przejmiesz.Tylko jak dlugo mozna "gryżć" rekę ktora karmi ?
nie potrafi pomyśleć że sam sobie kopie dół?

Czy tata wie że sam powinien troszczyć się o siebie ? bo wygląda na to że tylko Tobie zależy , tylko na czym?
na tym ,żeby żył i mogł dręczyć was nadal.

Zoja 62 napisał/a:
Kalafiorko, przecież ma swój dom, prawda? To wypad i niech tam sobie rządzi.

podpisuję się pod tym swierdzeniem.
czy tata kiedyś się przejął jak Ty chorowałas?
niech zadba o siebie, jak sobie pościele tak się wyśpi., do siebie niech wraca i niech sobie żyje lub umiera , według uznania .
niki

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2013-08-30, 16:25   Temat: kalafiorka83 - komentarze
kalafiorka83 napisał/a:
myślałam ,że wszyscy to widzą jak ja, że jak się "postawię" wobec chorej osoby to będzie znaczyło ,że jestem okrutna.

nie będziesz okrutna, nareszcie pozwolisz sobie na powolne uwalnianie jak to Zoja nazwała od " garba".
To tylko i wylącznie decyzja Twojego taty.
Chce się leczyć , nikt mu nie zabrania, Nie chce -jego sprawa, ma dowód osobisty - znaczy się jest dorosły
nie jest ubezwłasnowolniony czyli może decydować o sobie
nikt nie ma obowiązku robić tego za niego,

Ty się cieszysz żeTata laskawie zgodzi się lub nie na leczenie,
wygodny , az do obrzydzenia.
On zwyczajnie na Tobie żeruje, wysysa siły i chęci do życia, w spadku zostawi ewentualnie wyrzuty sumienia :fucc: że za malo dałaś za malo pomoglaś.
Chyba czas odplacić mu tym co dostałas czyli kompletnym olaniem,
podejrzewam że mało kto będzie zdziwiony, a jesli ktoś Cię skomentuje negatywnie to znaczy że jest( wybacz)idiotą

Pomyśl o terapii . naprawdę jest ona potrzebna ,żebyś odzyskała siebie

pozdrawiam
niki

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2013-08-29, 16:26   Temat: kalafiorka83 - komentarze
Cytat:
Powoli wymiękam.... sypie się moje małżeństwo( mąż przestaje rozumieć , czemu daje się tak szantażować), a ja choć nic złego nie zrobiłam to na samą myśl ,że on teraz może przerwać leczenie bo go nie "poproszę i nie zawiozę" to mam wyrzuty sumienia

słyszałaś o DDA? to dlatego ci tak trudno
myślę ze powinnas odpuścic ,chociaz będzie to trudne , ale to jedyna opcja
Moze jak się tata przekona ze nie jesteś jego niewolnikiem , wtedy zacznie mysleć
Na razie to Ty za niego robisz wszystko, to Ty dbasz, pilnujesz wizyt
on łaskawie pozwala się sobą zaopiekować nie dając w zamian nic !
Dopóki będzie miał 100% pewności że on wszystko może a ty Wszystko musisz , nic się nie zmieni
To dorosły człowiek, wiec niech sam odpowiada za swoje życie i zdrowie za swoje wybory także, każdy jego wybór będzie niósł ze sobą konsekwencje , ale to juz będą konsekwencje tego jego wyboru , oleje, trudno , a może jednak nie ?
całe zycie ktoś myślał za niego, ktoś mu pomagał.co on dał w zamian ? bol , strach, lzy i dalej robi to samo ,
On cię szantazuje .
wiem że wygrywa bo to ty sie boisz , nie on
czas powiedzieć DOSYĆ.

Ty trzymaj się z daleka.
wiem że to trudne , ale da się,
on sam siebie nie szanuje dlaczego Ty masz to robić
poszukaj pomocy dla siebie , bo masz typowy syndrom Doroslego Dziecka Alkoholika, moze terapia pozwoli ci się uwolnić i zaczniesz żyć na nowo. Swoim wlasnym zyciem
nie pozwol się zniszczyć, bo zniszczy i Twoje życie i malżeństwo i Ciebie psychicznie wykończy,

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron