Autor |
Wiadomość |
Temat: mięsak ból biodra |
olaaa
Odpowiedzi: 1317
Wyświetleń: 376036
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-04-04, 13:29 Temat: mięsak ból biodra |
My też pamiętamy |
olaaa
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-11-12, 19:57 Temat: mięsak ból biodra |
Zuziu co słychać?
Pozdrawiam serdecznie:) |
olaaa
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-08-27, 19:10 Temat: mięsak ból biodra |
Zuza wróciła!!
Z mniejszą dziurą ;p
Hurrra!
Pozdrawiam |
olaaa
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-06-22, 07:30 Temat: mięsak ból biodra |
Te ze srebrem też stosowałam. Po prostu super. Jak pokazałam te ze srebrem w Warszawie to nawet o nich nie słyszeli. No i kazali myć normalną wodą, czego mi absolutnie zabronił mój wspaniały sąsiad-chirurg, który mi zaleczył tę dziurę, bo jest specem od leczenia otwartych ran |
olaaa
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-06-21, 18:31 Temat: mięsak ból biodra |
Te opatrunki, do których linki wkleiła Agigail, a także inne tych firm, są rewelacyjne. Gdyby nie one pewnie dalej chodziłabym z dziurą w nodze.
A Ty Zuziu kuruj się i wracaj do zdrowia! Może siłą woli uda się pozbyć dziury:)
Pozdrawiam |
olaaa
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-04-01, 10:44 Temat: mięsak ból biodra |
Zuziu co u Ciebie? Jak się czujesz? |
olaaa
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-03-19, 09:00 Temat: mięsak ból biodra |
o matko Zuźku trzymaj się |
olaaa
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-03-16, 07:31 Temat: mięsak ból biodra |
Wszystko powolutku. Grunt, że Profesor wyciął już to dziadostwo! |
olaaa
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-03-13, 07:24 Temat: mięsak ból biodra |
Dzięki za informację o pończosze. Zawsze nowa wiedza się przyda:) Profesor i tak się postarał - nie sądziłam, że ta noga będzie sprawna. Zuziu a Ty będziesz mieć jakąś chemię?
Ponawiam zapytanie, tym razem do wszystkich - jakby ktoś potrzebował kilku bandaży i plastra, to chętnie oddam. Nie jest tego dużo, ale zawsze coś... |
olaaa
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-03-09, 07:55 Temat: mięsak ból biodra |
Nigdy nie stosowałam tych pończoch. Jakoś nikt nie napomknął, a ja uczyłam się na własnych błędach. Teraz puchnie jak więcej chodzę. Ale poza tym moja noga jest cudownie zagojona. Blizny robią się coraz mniejsze, a ja mogę już chodzić na niższych obcasach:) Nigdy nie myślałam, że przyniesie mi to taką radość:) Jak sobie pomyślę jak było ponad rok temu... Do pracy taksówką, bo nie mogłam stanąć na nogę, hektolitry chłonki wylane na spodnie i dziura o średnicy 5 cm... A teraz mogę podbiec do autobusu! Pełnia szczęścia:)
U mnie wynik był po ok. 1,5 miesiąca.
Mam jeszcze z tego okresu parę bandaży, plaster o długości paru metrów... Chętnie bym Ci to wysłała jeżeli byś chciała. U mnie leży i się kurzy, a wiem jakie materiały opatrunkowe są drogie.
Pozdrawiam, Ola |
olaaa
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-03-07, 21:46 Temat: mięsak ból biodra |
Zufed mi na nogę po radioterapii i operacji najlepiej służyły plastry viscoplast polopor - na rolce, takie bardziej papierowe. Zdarzyło się, że oderwało się też trochę skóry, ale rzadziej niż przy innych. Przetestowałam chyba wszystkie, bo po zdjęciu moich ok. 80 zszywek z rany pooperacyjnej okazało się, że część się jednak nie zrosła. Więc chodziłam z dziurą na zgięciu pod kolanem (plus opatrunki, bandaże, opaski i wkładki ze srebrem - niezastąpione!) przez 8 miesięcy. Warte polecenia są też siatki (o ile dasz radę założyć), ale nie Codofix, bo mi odparzały nogę, a takie miłe, w dotyku jak bawełna - dostępne jedynie w zabiegowym na oddziale:) Niezastąpiony okazał się też Linomag maść.
U mnie, 1,5 roku po operacji, czasami dalej zrobi się jakiś obrzęk, a naświetlana część często bywa cieplejsza niż reszta - przyzwyczaiłam się:)
Trzymam kciuki za szybkie dojście do siebie! |
olaaa
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2012-02-13, 07:31 Temat: mięsak ból biodra |
Sala nr 4 to była moja ulubiona i najlepsza sala! Tam zdrowiejesz od razu:)
Pozdrawiam, zaczytana od wielu miesięcy w Twoim wątku, Ola |
|