1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
pixi
Odpowiedzi: 123
Wyświetleń: 43462
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-10-25, 16:07 Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
Joanno tak bardzo mi przykro... |
pixi
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-10-19, 14:05 Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
Joanno, odleżyny mogą powstać już po paru godzinach, czasem po dniu. Jeżeli pacjent leży nieruchomo , to nawet zagniecenie na prześcieradle może spowodować rany. Gdy moja mama miała odleżyny po pobycie w szpitalu, ulgę przynosiły jej kompresy z jałowej gazy,nawilżane solą fizjologiczną. Poza tym można kupić specjalne plastry na odleżyny. Pamiętam też, ze bardzo pomocny był sudokrem.
Może ktoś jeszcze coś podpowie, bo chyba coś jeszcze się stosuje, ale nie mogę sobie przypomnieć .
Jedno jest pewne - odleżyny są bardzo bolesne i trzeba je bardzo starannie pielęgnować
pozdrawiam |
pixi
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-09-25, 22:42 Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
nie wiem , czy to pomoże, ale gdy mój synek był maluszkiem, to odebrałam go ze szpitala pleśniawkami na pół palca grubymi ( koszmar!) pomogla herbatka z rumianku - pleśniawki zeszły zupelnie w niedlugim czasie-
pozdrawiam |
pixi
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-09-25, 10:03 Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
JOanno, a co z tymi grzybami? Nic się nie da zrobić?Co mówią lekarze? |
|
|