1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: RAK WRÓCIŁ !!!!!!!!!!!!! - to już koniec 06-05-2010 r.
pixi

Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 53422

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-05-07, 06:39   Temat: RAK WRÓCIŁ !!!!!!!!!!!!! - to już koniec 06-05-2010 r.
wyrazy współczucia [*]
pixi

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-05-05, 16:43   Temat: RAK WRÓCIŁ !!!!!!!!!!!!! - to już koniec 06-05-2010 r.
blatka napisał/a:
To już nie mój Tatuś,

Kochanie, to jest Twój Tatuś, biedny, umęczony i z ograniczoną świadomością, ale to ciągle Twój Tatuś, ten sam, kóry Cię kiedyś podnosił na rękach wysoko do góry i pokazywał Ci świat, był Ci zawsze pomocny
A teraz on potrzebuje Ciebie, Twojej obecności. Wiem, jak Ci ciężko, bardzo dobrze wiem, jak to jest i co czujesz.I wiem też, że ponieważ Twoja obecność przy Ojcu jest dla Niego ważna, musisz wytrwać i wytrwasz.Bądź przy Nim.

ale, tak na marginesie - może jeszcze to nie koniec, skoro było robione KT - lekarze nie męczyliby Taty takim obciążającym badaniem, gdyby nie widzieli sensu-( tak myslę)

potrzebujesz teraz bardzo dużo sił -jestem z Tobą
pixi

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-05-05, 13:15   Temat: RAK WRÓCIŁ !!!!!!!!!!!!! - to już koniec 06-05-2010 r.
blatka napisał/a:
Za chwilę wyjeżdzam, mam prośbę może ktoś mi podpowie czy należy mi się jakiś urlop opiekuńczy(?), zwolnienie(?). Niedługo skończy się urlop wypoczynkowy i nie bardzo wiem co dalej. Mama nie do końca może się wpełni opiekować Ojcem, ma grupę inwalidzką I, porusza się przy pomoc kul ( nie zawsze), Sama nie da sobie rady z opieką nad Tatą, co zrobić?

wszystko zależy od tego, jaką masz pracę, jak bardzo Ci na niej zależy i co jest ważne dla Ciebie.
Mozesz wziąć " bezpłatny"., możesz - legalnie "opiekę na doroslego czlonka rodziny" - 14 dni, możesz , jesli masz dziecko - opiekę na dziecko - 60dni( każdy lekarz Ci pomoże, jeśli będzie wiedzial, jaką masz sytuację) , w końcu możesz sama "zachorować" i też lekarze Ci pomogą - oni wiedzą, co to zanczy opieka nad chorym w takim stanie :(.

Oczywiście, musisz rozważyć , co na to Twoi pracodawcy - tu może być bardzo różnie :(, ale , pamiętaj - pracę zawsze można znaleźć, stracone pieniądze odzyskać, a chwile z Ojcem są bezcenne -tych nie warto marnować dla niczego

cokolwiek postanowisz, trzymaj się dzielnie, jestem z Tobą myślami

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron