1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak jajnika, liczne guzy
poli

Odpowiedzi: 440
Wyświetleń: 290788

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-03-22, 18:49   Temat: Rak jajnika, liczne guzy
fraszka33, ja również miałam parę operacji "brzusznych" , w moim przypadku w związku z pękniętym wyrostkiem. Po takiej operacji obowiązuje dieta lekkostrawna, czyli pomidorek bez skórki i najlepiej bez pestek :)

Tak jak napisała Magda
Madzia70 napisał/a:
soki, owoce przyspieszają perystaltykę przewodu pokarmowego. Po operacjach brzusznych "szaleństwo" jelit jest niewskazane - zwiększa ryzyko niedrożności.

Ale to nie znaczy że masz funkcjonować o wodzie i sucharkach!
poli

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-03-15, 10:54   Temat: Rak jajnika, liczne guzy
fraszka33, wielu osobom wlaśnie picie coli pomaga na nudności. Poszukaj na forum (na górze - w stopce po prawej stronie masz opcję -->Szukaj)

Pozdrawiam, trzymaj się :)
poli

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-02-13, 09:20   Temat: Rak jajnika, liczne guzy
fraszka33, witaj na forum.
Jest tu wiele młodych osób, dla których zetknięcie się z chorobą nowotworową było w pierwszym momencie szokiem.
Proszę nie myśl w kategoriach "wyrok". Rozumiem, że się boisz, to normalne. Nie odbieraj sobie jednak siły do walki.
Rozumiem, że do szpitala skierowano cię na operację? Traktuj to jako pierwszy krok do pozbycia się choroby, nie jako coś strasznego.
Ja równiez miałam podejrzenie guza jajnika, który okazał się w efekcie mięsakiem macicy (nie mięśniakiem) - ostateczne rozpoznanie było możliwe dopiero po operacji i badaniach histopatologicznych guza.

Powodzenia i pisz, co i jak!

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron