1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Związki a choroba |
poli
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 14026
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-08-30, 10:47 Temat: Związki a choroba |
JustynaS1975 napisał/a: | Zachorowanie spowodowało, że z czegoś takiego jak 'szukanie partnera' wykluczyłam się. |
Wydaje mi się, że dotyczy to wielu młodych i samotnych chorych osób, takie dobrowolne "wykluczenie się" i cieszę się, że możemy o tym też pogadać na forum.
Mi się ostatnio bardzo spodobał film dokumentalny młodej amerykańskiej dziewczyny Kriss Carr, która podczas tworzenia filmowej relacji o swojej chorobie spotkała obecnego męża. Chłopak pracował jako jej operator i montażysta i od początku wiedział z czym się zmagają. Wydaje mi się, że dzięki tej wiedzy związek w ogóle zaistniał. |
Temat: Związki a choroba |
poli
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 14026
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-08-30, 10:08 Temat: Związki a choroba |
marjanna napisał/a: | Mam tu pewien problem, który dotychczas odsuwałam, ale on jest i to dość poważny. Otóż, kiedy mam powiedzieć mężczyźnie o mojej chorobie? Bo uważam, że powinnam. Ponadto powinnam to zrobić jakoś na początku znajomości, by być fair, ale kiedy. |
Ciekawe pytanie, może więcej osób nam opisze swoje doświadczenia? Bo ja też bym chciała jakieś przykłady z życia znać
I co powiecie na to, żeby przenieść posty o związkach w chorobie do działu psychoonkologia? |
|
|