1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: i co dalej? nie wiem co robic |
renbaz
Odpowiedzi: 63
Wyświetleń: 26428
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-02-01, 00:56 Temat: i co dalej? nie wiem co robic |
:Mówi się często, że choroba to utrata godności, zaś śmierć to jej odzyskanie - być może, lecz pod warunkiem, że ktoś przejdzie obok w momencie śmierci i ułoży ciało w pozycji godnej...
Maxime Chattam — Otchłań zła
magdacan, walczmy o to, by nasi bliscy ( i nie tylko) mogli odejść godnie, bez bólu i cierpień, w poczuciu spełnienia i miłości |
Temat: i co dalej? nie wiem co robic |
renbaz
Odpowiedzi: 63
Wyświetleń: 26428
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-01-29, 10:41 Temat: i co dalej? nie wiem co robic |
magdacan napisał/a: | Lekarz jak sie dowiedzial, ze chcemy sie skonsultowac w DCO (mama poprosila a skserowanie wynikow badan) powiedzial, ze jezeli pojdziemy na konsultacje gdzie indziej to ON "umywa rece" |
U nas był podobny problem - głównie z kserokopią wyników badań, ale wyrwaliśmy wreszcie ksero i ...bardzo się przydało, jak tata wylądował w szpitalu w Sanoku!!!
Zaraz, przecież pacjent ma prawo konsultować swój stan z innym lekarzem
Cytat: | Teraz po rozmowie z tata okazalo sie, ze tato wcale nie odmowil poddania sie trzeciej bronchoskopii. Odmowa dotyczyla pierwszej bronchoskopii kiedy pobrano za malo komorek do badania i lekarz od razu chcial zrobic powtorna bronchoskopie ale tato sie nie zgodzil bo byl wtedy przeziebiony. Dlatego dostal skierowanie na druga, ktora nic nie wykazala. Rozmowy o trzeciej bronchoskopii w ogole nie bylo :( |
I tu znów analogia do naszej sytuacji - mój tata odmówił kolejnej biopsji, bo dwie nic nie wykazały w związku z tym lekarz wpisał w karcie, że tata odmawia leczenia. Nie poinformował mojego taty o tym, co wskazują aktualne wyniki PET (były przerzuty) A pacjent laik nie musi o ty wiedzieć, prawda???
To podejście lekarzy jest dla mnie zatrważające..
magdacan napisał/a: | Cos mi sie to wszystko nie podoba Zadnych badan, zadnego leczenia paliatywnego. Tato siedzi w domu i czeka na smierc... |
magdacan, co Ty mówisz Tato siedzi w domu, ale nie czeka na śmierć!!!! Wszystko będzie dobrze, nie może być inaczej
Wszyscy za to trzymamy kciuki
|KillSpam| a ten SPAM, to Twoje problemy... |
|
|