Autor |
Wiadomość |
Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
rodzynka
Odpowiedzi: 72
Wyświetleń: 20629
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-03-10, 17:00 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Niuta
Do końca wierzyłam, że to się dobrze skończy. I to jest bardzo niesprawiedliwe. Jak to się dzieje, że jedni z tego wychodzą, a inni, którzy mają rodzinę, małe dzieci, nie. Bardzo trudno mi jest to zrozumieć. Z całego serca Ci współczuję i jestem myślami z Tobą. |
rodzynka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-02-24, 10:50 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Kurcze, sepsa. Dobrze, że zobaczyłaś to dopiero na wypisie, bo można by się skitrać ze strachu. A tak to już po wszystkim. I podobnie jak poprzedniczka, mam nadzieję, że najgorsze za Wami i teraz będzie z górki!!! |
rodzynka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-02-12, 12:27 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Napiszę za Niutę. Jest lepiej - niedużo, ale lepiej!!! Justyna możesz na chwilę puścić kciuki, ale nie na długo |
rodzynka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-02-08, 20:44 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
A czy opinię wydał lekarz prowadzący? |
rodzynka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-02-02, 19:16 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Niuta, spokojnie. Infekcja, zażyje antybiotyk i będzie lepiej. Jak ten nie pomoże, to następny. I koniecznie poproś lekarza o zmianę czynnika wzrostu przy następnej chemii. Ja miałam gorączkę powyżej 39 stopni, ale tylko przez jeden dzień - za każdym razem po podaniu Neulasty. Niestety, ale takie są "uroki" leczenia. Człowiek wygląda koszmarnie, czuje się jakby umierał, ale potem przychodzi odrodzenie i powoli wszystko wraca do normy. Ściskam mocno i życzę, żeby antybiotyk zadziałał. Tobie cierpliwości! |
rodzynka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-01-28, 11:18 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Jej, Niuta, on nie powinien brać wielu leków przeciwbólowych, a na pewno nie ketonal - mocno niszczy białe krwinki. Mi lekarz przepisał Tramadol - powiedział, że to już jest lepsze niż kilka tabletek na raz. Na szczęście aż tak mnie nie bolało, żebym to jadła, kilka razy zażyłam sporą dawkę paracetamolu - to wg mojego lekarza jeszcze przejdzie.
Z Neulastą tak właśnie jest |
rodzynka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-01-27, 17:45 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Niuta, jeśli mąż przyjmuje doksorubicynę, to powinien mieć echo serca. To wyjątkowo kardiotoksyczny cytostatyk. U mnie prawdopodobnie została mi po nim pamiątka - niedomykalność zastawki aortalnej. Trzeba trzymać rękę na pulsie i jeśli lekarz nie zalecił echa serca, to trzeba go poprosić o skierowanie. |
rodzynka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-01-22, 12:01 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Mi lekarz na czas leczenia kategorycznie kazał pozbyć się z domu psa. Tak więc uważałabym z tym kotem. Napisz, jak dziś mąż, czy zakwalifikowali go do następnej chemii? |
rodzynka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-01-06, 00:48 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Dobrze, że mąż dobrze zniósł pierwszy wlew! Zobaczysz, teraz będzie tylko lepiej. A że już funkcjonuje bez tlenu to cudowna wiadomość! I nie wahaj się cieszyc, bo to naprawdę dobre wieści! :-)
Która ręka spuchła? Ta, do której jest wpięty wenflon? |
rodzynka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-12-31, 18:31 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Cześć Niuta, podpinam się pod życzenia - żeby od jutra wszystko odmieniło się na lepsze. Żeby wreszcie mąż dostał chemię i obyło się bez powikłań! |
|