1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Mam dość chorego męża |
sarenka
Odpowiedzi: 37
Wyświetleń: 22258
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2014-12-11, 01:33 Temat: Mam dość chorego męża |
Jolana, -może ma rację,że mogą być przerzuty w mózgu.Myślę,że warto byłoby porozmawiać z onkologiem na ten temat. Do samej rozmowy mąż nie jest potrzebny.
Jeśli medycznie w głowie nic się nie dzieje,to na chamstwo nie ma usprawiedliwienia. Nie wolno godzić się na wyzwiska i złe traktowanie Ciebie i waszego Synka. I powiedz to mężowi. Nie chce jeść tego co mu zrobisz,no to nie. Niech sobie kupuje puszeczki i co tam sam chce. Chce palić papierosy,proszę bardzo,ale niech sam się truje,nie Was. Pomóc można komuś tylko wtedy,kiedy ten ktoś naszą pomoc przyjmie.
[ Dodano: 2014-12-11, 02:21 ]
Agniemich, -jeszcze raz przeczytałam wątek merytoryczny dot.Twego męża i już sama nie wiem czy mam rację pisząc nieco wcześniej w tym temacie. Tylko widzisz ja nie daję rady słuchać jak ktoś odzywa się po chamsku do mnie,odczuwam wówczas dosłownie fizyczny ból.
Złe słowo potrafi bardzo boleśnie ranić. A Ty przebijając się przez niemoc służby zdrowia bardzo dużo zrobiłaś dla swego męża.I masz prawo do zmęczenia i zniechęcenia. I do odpoczynku. Dla mnie zawsze w kazdej sytuacji najważniejsze są dzieci ,więc chroń syna. I nie jest tak,że On nie widzi co się dzieje.Widzi dużo więcej niż nam sie wydaje. Tyle po nas zostaje,co pamięć. I od nas zależy jaka będzie dobra czy zła. I nie ma znaczenia czy żyje się długo czy krótko. |
|
|