Autor |
Wiadomość |
Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
slimak1982
Odpowiedzi: 45
Wyświetleń: 14884
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-17, 15:01 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
Tato zmarł 12.09
nie miałam wcześniej siły o tym pisać
7 tygodni chorował
6 tygodni od diagnozy
.... |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-06, 13:30 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
Nie mam wyniku. Robili bronchoskopię ale nie mam. Nie wiem czemu nie wydali. Czy może nie wyszła bronchoskopia. |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-06, 13:01 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
witam ponownie. tatę wypisali 3.09 ze szpitala. napiszę co w wypisie jest, bo nie mogę załaczyć załącznika.
ROZPOZNANIE OPISOWE:
Krwioplucie R04.2
Proces rozrostowy płuca prawego D38.1
Zatorowość płucna w przebiegu choroby I26.9
Miał tata robioną TK głowy 24.08
TK OUN:
Zaniki korowe w płatach czołowych i ciemieniowych. Patologicznych zmian litych i przestrzeni płynowych w wewnątrzczaszkowych strukturach mózgowia nie wykazano. Układ komorowy szerokości prawidłowej, symetryczny, bez przemieszczeń. Kości czaszki bez zmian.
Tata jest w domu. Onkolog zobaczył tatę w szpitalu i po konsultacji zakwalifikowano do leczenia objawowe. Tata miał wtedy straszną zapaść, miał przetaczaną krew i jego stan fizyczny i psychiczny nie pozwalał na radioterapię. Bo miał mieć radioterapię.
Proszę o pomoc w interpretacji TK głowy.
Czy mam rozumieć, że choroba postępuje? Będzie gorzej? Nie chcą leczyć bo już tak źle?
Nie mam wyników bronchoskopii, bo lekarz stwierdził że to i tak nowotwór złośliwy agresywny :(
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-09-06, 14:07 ]
Nie pisz proszę z włączonym CapsLockiem (WIELKIMI LITERAMI).
Wpis wyedytowany. |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-24, 11:31 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
Musiałam napisać. Tate dziś rano przywieźliśmy do szpitala jak kazał ordynator. Jego stan jest bardzo ciężki, wyników bronchoskopii nie ma, ale onkolog powiedział, że jego stan nie pozwala na chemioterpię i radioterapię. Wczoraj powiedziano , że tata ma przyjechać właśnie na naświetlania. Dziś po konsultacji powiedziano , że stan jest ekstrelanie ciężki i mamy się przygotować na wszystko. Sugeruje złośliwego agresynwego raka płuc. Zrobili TK głowy i głowa jest czysta, robią badania by ustalić co się dzieje. Nie umiem sobie poradzić z tym... |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-23, 09:18 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
co to jets kandydoza płuc ? |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-23, 08:45 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
byłam po wyniki, wyników bronchoskopii nie otrzymałam, ale wyniki opłuczyn,które zamieszczam. ordynator powiedział, że sytuacja jest zła ale nie najgorsza. mówił aby jutro przywieść tatę na dalszą diagnostykę i leczenie. operacja nie chodzi w grę, mówił o radioterapii
[ Dodano: 2012-08-23, 09:46 ]
proszę o informację co wynika z opłuczyn
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-08-23, 15:50 ]
Bardzo proszę usuwać dane osobowe pacjenta i lekarzy z wklejanej dokumentacji. |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-20, 13:50 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
Nie ma jeszcze wyników bronchoskopii więc nie mogę nic napisać. Jak z wynikami pójdę powiem o bólach taty i będę nalegać na rezonans magnetyczny. Tata nie ma silnych bólów pleców, bo leki niwelują.
U nas jest różnie, było spokojnie. Czekam na wyniki i na cud. |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-18, 14:05 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
tata bierze tramal, rano tabletkę osłonową, potem tramal, na wieczór osłonową i znowu tramal. tata jest spokojny, drzemkuje za dnia, w nocy sobie śpi. Jest wyciszony, otumiony, ale wiem, że to przez tabletki, bo dodatkowo przed snem dostaje na uspokojenie.
Dziś w nocy po załatwieniu potrzeby fizjologicznej położył się, próbował usnąć, zakaszlnął kilka razy i poszedł wypluć - to była duża ilość krwi ze śluzem. co to oznacza? pierwszy raz takie coś pojawiło się |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-17, 07:01 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
Tak, wyniki krwi są bardzo dobre. Tak, tata przyjmuje leki przeciwbólowe. Popołudniu napiszę jakie |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-16, 19:19 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
Czekamy na wyniki, ktore mają być w przyszłym tygodniu. Tata leży, wstaje jedynie do wc,bóle w okolicy kręgosłupa ustały, jedynie ma lekkie w prawym boku,ale ma tabletki i nie jest zle. Martwie się tym, ze całe dnie śpi, mało rozmawia z nami :( mało co je, ma kroplówki "pokarmowe". Czyto normalne , to co napisałam ?? Proszę o pomoc |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-13, 07:55 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
Nie miał nigdy problemów z kręgosłupem
mama miała przerzuty na kość udową.
Czy to mogą być przerzuty na kręgosłup i jak sprawdzić czy nie ma przerzutów w kręgosłupie /kościach ? |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-13, 07:20 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
Czekamy na wyniki bronchioskopii, które będą we wtorek za tydzień. Teraz tata ma bardzo silne bóle kręgosłupa w dolnym odcinku, że pogotowie dziś było i musiał dostać zastrzyk przeciwbólowy. Oprócz braku apetytu i tych bólów nie ma innych dolegliwości. Skąd te bóle i co to może być ? |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-10, 10:05 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
Będę miała wyniki 21.08 bronchoskopii to od razu je wkleje.
mam oryginalny wypis ze szpitala chorób płuc, wkleić ? |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-09, 20:49 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
Usg jamy brzusznej:
Wątroba, trzustka, śledziona o jednorodnej echostrukturze. Brak pęcherzyka żółciowego - stan po cholecystectomii. PŻW nieposzerzony. Nerki o kształcie i połozeniu prawidłowym. Torbiele w czesci rdzeniowej i korowej nerki prawej (największa w części rdzeniowej 36.3x35 x3 mm) nerka lewa o prawidłowej strukturze korowo- rdzeniowej.
co to znaczą oznaczenia w rozpoznaniu ??
D38.1 guz płuca prawego
l26.9 przebyta zatorowość płucna
[ Dodano: 2012-08-09, 21:50 ]
czy te torbiele na nerce to moga byc przerzuty czy to nie ma związku ??? |
slimak1982
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-09, 19:58 Temat: proszę o interpretacje wyników taty |
tak, lekarze widzieli i nie zauwazyli nic !!!
tata musial miec rentgena bo miał operację na przepukline
[ Dodano: 2012-08-09, 20:59 ]
jakie są szanse? ile mamy czasu?
musze to wiedzieć
rok temu 18 kwietnia zmarła moja mama- rak płuc |
|