Autor |
Wiadomość |
Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
sylam5
Odpowiedzi: 426
Wyświetleń: 101365
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-06, 20:37 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Marto tak mi przykro |
sylam5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-02, 21:12 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
owcaMarta, wierz mi, czytając Ciebie mam wrażenie jakbym czytała o sobie. Pamiętam ten paralizujący strach, te obawy i tą ogromną wiarę, która była na przekór temu wszystkiemu.Ta wiara dawała mi ogromną siłę, motywowała do walki o każdy dzień. Do dziś( minęło 5 lat) mam przed oczami mamusie siedząca z nami w szpitalnej kawiarni- opaloną, uśmiechniętą, jak zwykle optymistkę. Ona jeszcze nie znała wtedy diagnozy. Patrzyłam na nią i nie mogłam uwierzyć,że jest tak ciężko chora. Wierzyłam, że będzie dobrze- tak zostało do końca choć naprawdę nie wiem skąd brałam tą wiarę.
Walcz Marto- nadzieja czasem potrafi zdziałać cuda. |
sylam5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-30, 22:58 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Super,że Mamie się poprawia Może po radioterapii przyszedł obrzęk mózgu i dlatego tak zrobiło się źle. Mama napewno dostaje leki przeciwobrzękowe i odwadniające, może to przynosi efekt i można liczyć, że Mama wróci do formy czego z całego serca Wam życzę. |
sylam5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-27, 19:44 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
owcaMarta, czytam Cię i jestem w szoku jak szybko postępuje choroba. Moja mamuś po radioterapii jeszcze półtora miesiąca czuła się dobrze. Dopiero potem zaczęło się to samo co u Was i trwało miesiąc... Najważniejsze,że Mamę nic nie boli i ma przy sobie córkę, która ja bezgranicznie kocha.
Dużo sił życzę
Przytulam... |
sylam5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-24, 21:52 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
owcaMarta, postaraj się być dobrej myśli, wiem,że jesteś zmęczona , przerażona i przygnieciona tym wszystkim ale może będzie tak jak piszą inni,że to przejściowy kryzys.
ściskam |
sylam5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-05, 22:15 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
owcaMarta napisał/a: | I czy możecie mi powiedzieć dlaczego ich zdaniem mama wymaga hospitalizacji na czas promieniami ??? |
Moja mamuś też na czas radioterapii była hospitalizowana. Radioterapia trwała 2 tygodnie. Zabieraliśmy ja do domu tylko w wekeendy na przepustki. Nie pamiętam już czy naświatlania miała codziennie ale miała też tam rehabilitacje( liczne przerzuty do mózgu i w związku z tym niedowłady) . Nie wiem na jaki okres Twoją Mamę zatrzymają ale nie masz się co martwić, będzie miała napewno tam dobrą opiekę. |
sylam5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-10-31, 22:11 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
To,że jesteś blisko i okazujesz swoją miłość napewno wiele dla Mamy znaczy i to jest najważniejsze. |
sylam5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-10-29, 22:14 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
owcaMarta, chyba nikt nie potrafi odpowiedziec ile czasu zostało, są statystyki ale każdy przypadek jest indywidualny. Nie martw się tym, że Mama ma ogromny apetyt po sterydach, niech zjada to na co ma ochotę. Nowotwór to bardzo wyniszczająca choroba i często jest tak, że nie zabija nowotwór tylko "wychudzenie". Tak jak napisałaś - cieszcie się swoją obecnością i korzystajcie z każdego dnia.
pozdrawiam. |
sylam5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-10-28, 20:01 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Witaj. Przykro mi ,że Twoją rodzinę też dotknęła ta straszna choroba. Przytocz tu wszystkie wyniki badań a napewno uzyskasz fachową poradę. Radioterapia na 5 listopada to nie jest aż tak odległy termin. Czy Mama ma jakieś objawy ze strony przerzutów? Radioterapia ma na celu zmniejszyć guzy w głowie, żeby ustąpiły dolegliwości. Musisz wiedzieć,że choroba Mamy jest już zaawansowana i prawdopodobnie możecie uzyskać tylko leczenie paliatywne. |
|