1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Mięsak Ewinga- Moja historia. |
tam-tam-taram
Odpowiedzi: 90
Wyświetleń: 74482
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2014-06-06, 09:11 Temat: Mięsak Ewinga- Moja historia. |
Jednak zycie jest cholernie niesprawiedliwe. Smutno.
Do zobaczenia, Angel. |
tam-tam-taram
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-06-10, 19:45 Temat: Mięsak Ewinga- Moja historia. |
ciagle czytam i ciagle trzymam kciuki! |
tam-tam-taram
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-01-30, 16:11 Temat: Mięsak Ewinga- Moja historia. |
Angel,
to mozlwie z nerwobolami. Dosc czesto neuropatia pojawia sie w trakcie chemioterapii i jako jedne z tw. skutwko odleglych chemii. |
tam-tam-taram
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2013-01-27, 23:32 Temat: Mięsak Ewinga- Moja historia. |
Czesc Angel,
bardzo Ci kibicuje. Majac prawie 20 lat mialem swoja pierwsza operacje rowniez w SPSK 4 w Lublinie, ktora zapoczatkowala cala moja przygode z onkologia.
Moje pytanie:
czy w wyniku PET jest napisane ''radiologicznie podejrzane'' czy ''NIEpodejrzane''? Czasami przepisujac czlowiek moze zrobic nieswiadomie blad, ktory w czytaniu (i znaczeniu) zmienia wszystko.
Jesli ''podejrzane'', to te zmiany w plucach sa na tyle male, ze lekarz opisujacy sam ma problem z jednoznacznym okresleniem tych zmian - a moga to byc rowniez guzki pozapalne, niemniej u pacjenta z wywiadem onkologicznym trzeba byc bardzo czujnym, co lekarz radiolog sugeruje piszac, aby kontrolowac te zmiany (badanie kontrolne TK za 6-8 tyg).
Jezeli chodzi o scyntygrafie - ta wykazuje kazde zmiany, nawet te nienowotworowe.
Na skierowaniu na PET napisano ''nowotwor zlosliwy tkanek miekkich i lacznych'', bo miesaki do nich wlasnie naleza. Jak sama wiesz, na skierowaniu na kazde badanie obrazowe musi byc wpisane, co jest tzw. procesem zasadniczym.
Bede Cie czytal na biezaco.
Pozdrawiam |
|
|