Autor |
Wiadomość |
Temat: Bolesne zapalenie migdałków |
xagatka
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 7540
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-16, 19:01 Temat: Bolesne zapalenie migdałków |
niestety kończy sie na tym drugim:) |
xagatka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-14, 21:46 Temat: Bolesne zapalenie migdałków |
Dzięki wielkie. Dwa dni temu byłam u onkologa - właściwie nic nowego się nie dowiedziałam - trzeba zrobić biopsję i czekać na wyniki:( Ciekawe jest to że jedyne na co mam teraz ochotę to zapalić papierosa... nawet trochę pomaga:) |
xagatka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-30, 21:45 Temat: Bolesne zapalenie migdałków |
Nie ukrywam ze trochę sie boje, ponieważ chciałam ta zmianę usunąć w prywatnej klinice. Ale Pani doktor bo obejrzeniu moich wyników powiedziała że trzeba usunąć w szpitalu całość bo w razie czego będą mogli mi podać chemie itd ... i to mnie przeraziło... Dobra już nie będę zanudzać. Czekam na termin operacji - co oczywiście w naszych warunkach w przypadku CITO trwa "prawie wieki".
Dzięki |
xagatka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-30, 21:38 Temat: Bolesne zapalenie migdałków |
Zastanawiam się tylko czy jest możliwe żeby lekarze pomylili brodawczaka z jakimś poważniejszym guzem - może to nie możliwe. |
xagatka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-30, 21:28 Temat: Bolesne zapalenie migdałków |
Byłam dziś na USG węzłów chłonnych - powiększone owalne hipoechogenne. Po kolejnej wizycie u laryngologa dostałam nowe skierowanie do szpitala na CITO. W chwili obecnej chcą mi usunąć guza i migdałka. Mam nadzieje ze to nie będzie nic poważnego. |
xagatka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-08, 17:02 Temat: Bolesne zapalenie migdałków |
Dzięki. Wymaz już robiłam i jest jałowy. Robiłam podstawowe badania typu morfologia - generalnie wszystko w normie tylko ASO podwyższone. |
xagatka
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-07, 21:31 Temat: Bolesne zapalenie migdałków |
Witam jestem tu pierwszy raz. Właściwie nie wiem od czego zacząć...
Od 3 miesięcy mam problemy z zapaleniem migdałków, właściwie od tego czasu leczą mnie przez cały ten czas antybiotyki z przerwami dwutygodniowymi. Po mniej więcej dwóch tygodniach od zakończenia leczenia antybiotykiem dostaje dosłownie nagle strasznego bólu migdałków i gardła i gorączki po czym ide do laryngologa i dostaję kolejny antybiotyk, ponieważ moje gardło jak to mówi lekarz "jest w fatalnym stanie". Właściwie przez cały ten czas nie udało mi się wyleczyć całkowicie bólu.
Dodam , że ból gardła i migdałków jest nie do wytrzymania. Nigdy mnie tak nie bolało.
Migdałki mam bardzo powiększone. Byłam już u 2 laryngologów.
Na początku leczenia przy badaniu sondą usłyszałam ze mam brodawczaka na podniebieniu miękkim i że to nie związku z moimi dolegliwościami. Dostałam skierowanie do szpitala na operacje. W dniu wczorajszym znowu sytuacja się powtórzy 39 stopni gorączki ból gardła - kolejny antybiotyk no i ketonal forte. I dostałam kolejne skierowanie do szpitala tym razem na usunięcie migdałków:( Więc czekam aż przyjdzie moja kolej w szpitalu - czas oczekiwania ok 3 miesiące.
Cała ta sytuacja trochę mnie przeraża bo boję się że to coś poważniejszego. Mój strach jest jeszcze podyktowany tym że 6 miesięcy temu mój tato zmarł na raka gardła. Nie wiem czy powinnam spokojnie poddawać się tej diagnozie usunąć guza i migdałki czy może powinnam coś robić na własną rękę? Proszę o pomoc.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2012-03-08, 09:12 ]
Tytuł wątku ("Rak migdałków") zmieniłem na adekwatny do aktualnego rozpoznania. |
|