1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuca z przerzutami? |
zonio
Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 13408
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-03-12, 19:07 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuca z przerzutami? |
Może na Płockiej brali co innego pod uwagę a nie wyniki biopsji. Może zmiany w kościach kręgosłupa, może stan ogólny /serce/
Ale to tylko może
Moja żona miała guz nieoperacyjny. Naciekanie na ścianę klp i naczynia średniej wielkości. Jeden ze znajomych lekarzy mi doradził jak to załatwić i tak zrobiłem. Wziąłem pożyczkę.
Operacja była. Co dalej z tego wyniknie nie mam pojęcia. Na razie jest OK. Dwukrotnie TK nic złego nie pokazało a na wątrobie i nadnerczu w opisie pojawia się torbiel.
Jest dobra torakochirurgia w Łodzi. Mieliśmy nawet tam się udać ale nasz lekarz umówił Płocką. Może jedź do Łodzi z wynikami i zasięgnij porady innego torakochirurga.
Pozdrawiam |
Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuca z przerzutami? |
zonio
Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 13408
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-03-12, 16:36 Temat: Wg mnie tylko operacja daje szansę |
To mały guz i ja zdecydowałbym się na natychmiastową operację.. W przyp. mojej żony /guz 70/80 mm/ został usunięty w Centrum Chorób Płuc na Płockiej. Oczywiście razem z węzłami.
Jest 10 m-cy po operacji. Kwitnie i ma się super mimo torbieli na nadnerczu i wątrobie. Było tragicznie. Wzięła chemię wg schematu PN, którą zakończyła w październiku. Jedynym problemem jest neuropatia stóp po chemii ale bierze Lyrykę i jakoś to znosi.
Na Płockiej jest też przychodnia i tam bym uderzył, chyba, że załatwisz skierowanie i tam uzgodnisz termin przyjęcia. Mi skierowanie dał lekarz z miejscowego szpitala /N Miasto/ i on też umówił termin stawiennictwa
Na chemię zawsze zdążysz zwłaszcza na paliatywną.
Jestem zdecydowanym zwolennikiem leczenia radykalnego.
Trzymam kciuki i życzę optymizmu. |
|
|