1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 385
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: mięsak ból biodra
zufed

Odpowiedzi: 1317
Wyświetleń: 376036

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2013-04-04, 12:19   Temat: mięsak ból biodra
żyje moi kochani :) mam ostatnimi czasu dużo na głowie, walczę o swoje szczęście, z różnym skutkiem.

Pozatym wszystko dobrze, z noga bz w zasadzie, musiałam zrezygnować z leczenia przeciwbólowego niestety, więc nei daje o sobie zapomnieć.

Rzadko wpadam, ale pamiętam o Was :flow:
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-11-13, 18:25   Temat: mięsak ból biodra
U mnie stara bida, sporo czasu spędzam w pracy.

W grudniu wybieram się na wycieczkę do CO w Warszawie, już się nie mogę doczekać... :|
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-09-21, 20:56   Temat: mięsak ból biodra
aislinn, pewnie, że dobrze, ile można się raczyć garściami leków.

Co prawda po drugim zabiegu dostałam koszmarnej wysypki, a właściwie to chyba jakiś stan zapalny się zrobił całą nogę do kolana mam w plamach okropnie swędzących, no ale tak to jest jak służba zdrowia idzie do lekarza - normalne.

DorotaP, ja też Cie ściskam i pozdrawiam!

zuza
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-09-21, 20:27   Temat: mięsak ból biodra
aislinn, u mnie dużo się dzieje, ale narazie nie mówię, żeby nie zapeszyć.

Dziura się nadal goi, w swoim tempie oczywiście.

Ostatnio poddałam się dwukrotnie zabiegowi termolezji nerwu w lewej nodze, który został uszkodzony podczas zabiegu i radioterapii - efekt, hm szału nie ma, ale widzę ulgę i to mi wystarcza. Ból jest mniejszy, rzadziej pojawiają się epizody bólu mocnego a to już mi póki co wystarcza.

ściskam

zuza
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-08-28, 20:53   Temat: mięsak ból biodra
Ja cały czas jestem, tylko może mniej mnie widać bo powrocie do pracy nie mam już siły czasem nawet kompa włączać.

Ale nigdzie nie uciekam :)

ja100, masz rację, do wszystkiego się człowiek przyzwyczai...

ściskam

zuza
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-08-27, 15:36   Temat: mięsak ból biodra
Hej, bardzo mi miło.

Nie noga jeszcze nie zagojona, choć dziura jest już mniejsza. :)

Ale jakoś szczególnie się tym nie martwię już, zagoi się kiedyś na pewno, trudno.
W końcu prawie 7 miesięcy to nie tak dużo ...

pozdrawiam

zuza
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-07-26, 21:34   Temat: mięsak ból biodra
Madzia70 kochana, czego to już u mnie nie próbowano...

Odpuściłam, niech się dzieje co chce. Teraz mam coś innego na głowie i to pochłania mnie w całości.

ściskam

zuza
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-07-25, 20:24   Temat: mięsak ból biodra
Witajcie,

U mnie stara bida, co do rany - hm nie ma zbyt wielkiej poprawy.Byc może jak już w końcu przestanie sączyć zostanie poprostu zszyta.

W niedługim czasie wracam do pracy, bo mija juz pół roku zwolnienia i poprostu muszę. Ale jakoś szczególnie się tym nie martwię, bo bardzo mi brakuje moich maluszków jak już pisałam kiedyś.

ściskam

zuza
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-07-11, 16:09   Temat: mięsak ból biodra
Witajcie,

U mnie w zasadzie bz. miałam mieć VACa założonego, ale niestety. Nie będę się tu rozpisywać dlaczego bo historia jest długa, i szlag mnie trafia jak o tym pomyślę.

W zamian mam założony Collatap, opisują to obrazowo taka gąbeczka z antybiotykiem, która zawiera kolagen i pomaga uzupełnić ubytek. Sęk w tym, że po tygodniu nie ma żadnego rezultatu...A czas biegnie, na zaleczenie dziurska mam miesiąc jeszcze niespełna, potem muszę wrócić do pracy..

Ech.

pozdrawiam

zuza
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-06-21, 20:52   Temat: mięsak ból biodra
olaaa, potwierdzam, używałam je u swoich pacjentów a sama kiedyś stosowałam takie ze srebrem - rewelacja.
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-06-21, 16:52   Temat: mięsak ból biodra
abigail, bardzo Ci dziękuję za pomoc. Znam te opatrunki, ale w moim przypadku są one niestety nie przydatne.
U mnie rana jest w formie przetoki - z zewnątrz widoczna jest tylko dziurka, a w środku jest loża (większa dziura).

Wypatruje 2 lipca, bo mam wtedy termin do lekarza, który ma założyć mi VAC, co mam nadzieję, przyspieszy znacznie gojenie i będę wreszcie mogła wrócić do moich maluszków.

No i przede wszystkim mam nadzieję, że nadal się kwalifikuję do VACa!

Jak nie to chyba sobie tą dziurę normalnie niczym Rambo zaszyję!
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-06-19, 09:46   Temat: mięsak ból biodra
W sumie 10 godzin w drodze, 7 godzin w poczekalni w CO, 10 minut wizyty u Profesora - bezcenne ;)

Te 7 godzin w kolejce to jakaś porażka, ludzi multum, każdy czeka, każdy się denerwuje.
Szkoda, że to wszystko nie jest jakoś uporządkowane tzn. przyjmowanie wg ustalonych godzin przyjęć (przynajmniej mniej więcej). No, ale co zrobić, człowiek nie ma wyjścia i czeka...

Dostałam skierowanie na TK miednicy, podudzia i klp.Dodatkowo mam pomyśleć o rehabilitacji.

Następna wycieczka krajoznawcza 1 października.
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-06-12, 20:37   Temat: mięsak ból biodra
ewka1, no i właśnie w tym tkwi sęk. Każdy mówię to może to spróbujemy a potem pani za tydzień przyjdzie, za dwa, za trzy... Ale z tych działań nic tak na prawdę nie wynika.

Mam nadzieję, że teraz trafiłam w odpowiednie ręce (no dobra, ja zawsze mam taka nadzieję a potem wychodzi jak zwykle, ale może teraz będzie inaczej?)

Pożyjemy,obaczymy.

A w poniedziałek czeka nas wycieczka do Warszawy, blee...

Nadzieja, |uscisk|

ściskam

zu
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-06-11, 19:40   Temat: mięsak ból biodra
U mnie nadal bz, o powrocie do pracy od lipca mogę pomarzyć :uuu:

Udało mi się wreszcie skontaktować z lekarzem, który ma leczyć moją "dziurę" (bez śmiechu proszę).
Ale termin na założenie systemu NPWT (podciśnieniowego systemu do leczenia ran) mam dopiero na 2 lipca :|

No i tym sposobem się to wszystko ciągnie i ciągnie...
zufed

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-06-04, 10:55   Temat: mięsak ból biodra
agamaz, i chwała Ci za to :mrgreen:

buziaki

zuza

Strona 1 z 26
Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron