Autor |
Wiadomość |
Temat: Badanie TK i USG po resekcji guza |
zufed
Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 22705
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2011-01-20, 19:22 Temat: Badanie TK i USG po resekcji guza |
civic, na pewno wyjaśnić trzeba, skąd są te powiększone węzły krezki.
Polecam najpierw udać się z wynikiem do lekarza, który na podstawie objawów, które posiadasz zleci dalsze postępowanie.
pozdrawiam
zuza |
zufed
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2010-04-07, 21:50 Temat: Badanie TK i USG po resekcji guza |
ważne, że hist pat mówi lipoma.
Odezwij się po konsultacji,
pozdrawiam |
zufed
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2010-04-07, 21:30 Temat: Badanie TK i USG po resekcji guza |
pytałam o poty nocne, o swędzenie i utratę wagi bo chodziła mi na myśl pewna choroba.
tak dla pewności, ty i haloperdol to jedna osoba, tak?
jaki był wynik hist tej zmiany?tłuszczak? |
zufed
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2010-04-07, 19:48 Temat: Badanie TK i USG po resekcji guza |
Moi zdaniem nie jesteś hipochondrykiem na pewno, takie węzły chłonne same sobie nie urosły, tak jak stany podgorączkowe.
A czy pocisz się w nocy?Odczuwasz swędzenie skóry na przykład?Ja Twoja waga?
Masz na oku już jakiegoś lekarza?Z jakiego miasta jesteś? |
zufed
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2010-04-07, 10:19 Temat: Badanie TK i USG po resekcji guza |
Wiesz co, lekarzem nie jestem, ale takie węzły (30mm)z tego co mnie uczona na studiach nie są prawidłowe i tak jak powiedział radiolog, poprzez samo USG nie można chyba stwierdzić czy nie są czasem węzłami podejrzanymi onkologicznie.
Tak jak mówisz, skonsultuj się koniecznie z innym lekarzem, dobrze by było wykonać zbadać te węzły (wykonać biopsję) i z pewnością nie można tego tak zostawić.
A czy odczuwasz jakieś dolegliwości?
Jakie miałeś jeszcze badania wykonywane oprócz tych USG?
pozdrawiam
zuza |
zufed
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2010-04-06, 19:23 Temat: Badanie TK i USG po resekcji guza |
civic, z pewnością tak duże węzły nie są węzłami fizjologicznymi i pierwsze słyszę, że większość ludzi ma tak powiększone węzły chłonne w pachwinie!Te rzędu 30mm najpewniej są węzłami onkologicznymi.
jeśli możesz to przybliż swoją historię, z jakiego powodu masz powiększone węzły chłonny?
węzły mogą być również powiększone z powodu infekcji, jednak nie są wtedy aż tak duże, a są rzędu kilku do kilkunastu mm.
pozdrawiam ciepło
zuza |
|