Jestem na tym forum od nie dawna. Czekam na operację guza nerki (podejrzenie rak jasnokomórkowy), przed przyjęciem do kliniki mam poddać się badaniom genetycznym w poradni na Pomorzanach w Szczecinie. Znalazłam w internecie trochę kontrwersji na temat pracy profesora Lubińskiego. I tu moje pytanie: czy będę mogła całkiwicie zaufać wynikom tych badań?
Niestety nie wiem nic więcej. Na badania genetyczne zostałam " zaproszona" w związku z tym że będę operowana na oddziale u profesora Sikorskiego na Pomorzanach z podejrzeniem RCC.
Płacisz za to? Jeżeli nie to może jest to jakiś projekt badawczy, nie ma znaczenia dla Ciebie, ale po zebraniu iluś tam wyników i powiązaniu ich z obrazem klinicznym może dać jakieś informacje w przyszłości. Sporo się teraz robi takich badań.
No jasne Gaba masz rację ,to badania kliniczne .Teraz mnie oświeciło. Zaproszenie kieruje konkretna pani doktor a nie klinika. Sugerowałam się wcześniejszą rozmową telefoniczną z której wynikało co innego , albo ja chciałam tak zrozumieć. Ale to nie zmienia faktu że muszę się przebadać [jeśli Rcc się potwierdzi] żeby wiedzieć czy to dziedziczne ze względu na moje dzieci. Dzięki Gaba jesteś kopalnią wiedzy .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum