Przykro ja bede bronic i Polski i naszego zespolu .
Kazdy umie narzekac i komentowac, szkoda tylko, ze nie kazdy pojdzie grac albo cos zmieniac. Przeciez mamy narzedzia demokracji, ktore pozwalaja nam wspolrzadzic, hmm?
I jeszcze raz zacytuje slowa trenera legendy :
" Panie Kosecki , a Pan kiedy strzelil gola dla kadry ? " ( a dla zainteresowanych polecam doszukanie sie w jakich oklicznosciach te slowa padly )
To jest tak jak z narzekaniem na nasza syt. w Polsce.. ludzie trzeba troszeczke dychnac zanim cos sie powie.Nie mielismy kraju 200 lat - a pozniej wyniszczajace rzady komunizmu . Kraj zniszczony przez wojny i konflikty polityczne. Czego wiec oczekujemy ?
Zauwazylam jedno, ludzie oczekuja cudow na kiju i innych swieconek..niestety cuda sie nie zadarzaja nigdzie. A najlepiej siedziec przez tv i czekac , az stanie sie cud. Czy to w PL gospodarce czy w pilce noznej...Od narzekania i siedzenia, jeszcze nikt nic nie osiagnal.
Ja wspolczuje naszym chlopakom i Smudzie..bo co by sie nie stalo zawsze znajda sie tacy, co beda narzekac. Przykro mi, ale ja bym odmowila pracy w takiej presji, a Ci ludzi pomimo narzkan - nadal graja. Wiem jak wazna jest motywacja w pracy i dlatego ja zawsze ale to zawsze, bede ich wspierac. Tak jak ja licze na to, ze moj szef mimo wszystko nie bedzie mi podcinac skrzydel, ale wlasnie mimo wszystko jakos te skrzydla mi doda. I te skrzydla to my - a na mnie zawsze moga liczyc..
Mielismy 20 lat slaba kadre.. czego teraz od chlopakow oczekujecie ? Chlopaki dobrze grali .. ja pasjonuje sie pilka od ponad 15 lat i obiektywnie stwierdzam, to nasz najlepszy zespol wlasnie od 20 lat ! I mimo narzekan na Smude, ja jednak bym dala mu szanse. Pewnie malo kto pamieta ze on poprowadzil Widzew Lodz do zwyciestwa, ze on mial szanse przejscia do Ligii Mistrzow z Wisla Krakow on wyciagnal Lecha Poznan..
I uwazam , ze tak jak w polityce, kto nie glosowal w wyborach nie ma prawa narzekac ( jeju w ogole, co to narzekanie ? jak komus zle - niech walczy o swoje i tyle .. ) tak samo z pilka..uwazam, ze niezaleznie od tego jak graja i w co graja, to sa reprezentaci nas, naszego narodu i oni graja po to by gdzies tam na zawodach , czy przed , czy po meczu zagral nam Mazurek Dabrowskiego...
Ja chyba jestem bardzo niedzisiejsza.. znam dobrze nasza historie, duzo czytam, sledze duzo watkow sportowych gdzie reprezentuja nas " Nasi " ... I czesto gdy brzmi Mazurek Dabrowskiego ( nawet przed jakimis rozgrywkami ) kreci mi sie lza w oku..i nie raz poleci po policzku. I pewnie malo kto, a juz pewnie malo ktora dziewczyna, znam wszelkie piosenki powstancze i wojenne..
Ja zyje dla takich chwil, jak po golu chlopaki caluja Orzelka na koszulce, jak nasi kibice spontanicznie poczas meczu 150tyg gardel spiewa hymn. Jak niewazne, ze ja kobieta kibicuje, podejdzie do mnie jakis nieznany mi chlopak i podziekuja za tak piekne wspolne kibicowanie. Ja dla takich chwil zyje, dla takich chwil mam nadzieje i ducha w sercu.
A co do Katki, mojej przyjaciolki - to nie o to chodzi, ze ona nie kocha swojego kraju .Chodzi o to, ze ona jezdzac po swiecie, pierwszy raz widzi takie zjednoczenie w ludziach. To co zobaczyla w strefie kibica - przeszlo jej oczekiwania i wyobrazenia. Widziala juz wczesniej, ze my w takich chwilach sie jednoczymy, ale to co tam zobaczyla bylo wspaniale i ona poczula sie prawdziwa czescia tego Kraju:)
I takie P.s - ja od zawsze, kiedy pracuje wszedzie mam ze soba Polska Flage na biurku. Bo jakby mi sie cos nie podobalo i prowadzilo do bycia malkontentem, zwyczajnie zmienilabym kraj..
I bardzo Was prosze o wczesniejsza zadume zanim zaczniemy narzekac .. Wspomnijcie nasza historie, poczytajcie, dowiedzcie sie ...
Apeluje i prosze o to Was ja - Iwona - POLKA.
To sie rozpisalam.. I niech duch w Narodzie nie ginie !