Witam
Nie wiem w jakim miejscu powinnam umiescis swoje pytanie. od kilku godzin probuje dopisac komentarz w swoim watku. Ale tylko duplikuje go w starym komentarzu sprzed kilku dni. Nie wyswietla mi go z dizsiejsza data.
Pomocy
Przybywa nam uczestników forum i postów -
została więc włączona funkcja scalania postów w sytuacji, gdy dany użytkownik napisze w jednym wątku 2 posty pod rząd.
JEDNAK przed kolejnym postem wyświetla się informacja: dodano dnia... godz...
- tak więc nie ma wątpliwości kiedy została napisana kolejna notatka.
Sens powyższego jest taki, że w sytuacji gdy umożliwiamy stosowanie przez użytkowników avatarów, podpisów itp. post, w którym napisano -powiedzmy- kilka słów / jedno zdanie - zajmuje i tak b.dużo miejsca (które potrzebne jest na avatar).
Robi się z tego pstrokacizna: bo mamy dużo zdjęć, podpisów - a mało treści.
Funkcja "dodano dnia..." sprawia, że oszczędza się wiele miejsca - w końcu jeśli ta sama osoba pisze post pod swoim własnym postem - nie ma potrzeby by w lewym marginesie strony znów przedstawiać cały jej profil. A data i godzina nowej wypowiedzi są, jak najbardziej!
Przećwicz proszę, zobacz raz jeszcze i napisz co o tym myślisz.
DSS,
czy w takiej sytuacji gdy dopisze komentarz do swojego postu bedzie zawsze wyswietlona data starego postu. Jestem techno-idiot wiec nie umiem sie polapac w tych zmianach
[ Dodano: 2009-03-11, 02:38 ]
ok, widze ze pomogl mi ktos. Dziekuje serdecznie
Myślę, że problemy są związane z pracami informatyka na forum - a jak pewnie wiecie wprowadzanie "ulepszeń" czasem wiąże się niestety z chwilowymi pogorszeniami
także proszę o jeszcze chwilę cierpliwości (szczególnie takie nerwuski jak cherrie )
Niektóre "ulepszenia" już działają, np. by przejść do czyjegoś profilu wystarczy kliknąć na jego avatar, logując się -gdy chce się odpowiedzieć w jakimś wątku- nie jest się już wyrzucanym po zalogowaniu na stronę główną tylko wraca się automatycznie tam gdzie się było itp, itd.
Czyli - takie prace przyspieszające działanie forum.
Wkradł się jednak jakiś błąd niewątpliwie, ponieważ ja ze swojej strony zauważyłam dziwne okienko podglądu w trakcie pisania jakiegokolwiek postu -z dwoma niebieskimi znakami zapytania, wadliwą datą dołączenia danego użytkownika do forum - i pojawia się samo, nieproszone. Poza tym nie działa podgląd gdy pisze się pw.
Sprawa jest w trakcie poprawek.
cherrie napisał/a:
u mnie tez problemy z pisaniem postow. Raz sie udaje, innym razem nie.
cherrie - napisz proszę konkretnie co to oznacza i na czym polegają te problemy, może to być kolejna wskazówka dla informatyka.
Co do funkcji "dodano" - zlikwidowałam ją. Wydawało się, że zaoszczędzi ona nieco miejsca na forum, jednak ma nieakceptowalne wady: dopisanie czegokolwiek do własnej wypowiedzi (co może przecież zawierać istotne informacje) nie jest traktowane jako nowy post i tym samym nie oznacza wątku jako "nie przeczytany" i go nie podbija. A to tę funkcję dyskwalifikuje.
Jeśli innym pojawiają się jeszcze jakieś problemy/błędy - poproszę o info w tym wątku.
Wkradł się jednak jakiś błąd niewątpliwie, ponieważ ja ze swojej strony zauważyłam dziwne okienko podglądu w trakcie pisania jakiegokolwiek postu -z dwoma niebieskimi znakami zapytania, wadliwą datą dołączenia danego użytkownika do forum - i pojawia się samo, nieproszone. Poza tym nie działa podgląd gdy pisze się pw.
mral napisał/a:
Mam problem z pisaniem nowych wiadomości - wklejane linki nie są aktywne.
Informuję, że powyższe "usterki" zostały zlikwidowane (naprawione) :loll:
DSS, Tara
Występują problemy z funkcjonowaniem pw:
-przy wysyłaniu na ekranie pojawia się komunikat „Ran into problems sending Mail. Response: 535 authorization failed (#5.7.0)”
-przy odpisywaniu na wiadomości bark jest podglądu oryginału
Prośba o sprawdzenie.
Pozdrawiam
mral
Mral
zgadza się, coś nie tak z załącznikami. Próbowałam sama z tym dojść do ładu, ale mnie to przerosło
zgłaszam więc sprawę do naszego "technicznego" admina.
Dodano: Dzisiaj 19:46
Czyżbym jednak coś naprawiła? Wydaje mi się, ze na forum zaczęły się pojawiać załączniki (mi samej dodawanie ich za pomocą funkcji "załączniki" jakoś nie wychodzi )
Też udalo mi się dodać zdjęcie jako załącznik ale nie jest to tak widoczne jak zdjecie DSS z podróży czy zachód słońca innej forumowiczki. Jak nie bedę mogła zasnąć w nocy to się pobawię różnymi funkcjami w "napisz wiadomość " i napewno razem jakoś wszystko odkryjemy.
_________________ Antoine de Saint-Exupéry
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum