Witam serdecznie bardzo prosze o interpretacje wykikow morfologi mam 2 wyniki opisze pierwszy
CPR. 7,38
WBC. 6,60
NE. 37,40
LY. 53,50
MO. 8,20
EO. 0,60
BA. 0,30 NE.2,50
LY. 3,50
MO. 0,50
EO. 00,O
BA. 00
RBC. 4,95
HBG. 13,10
HCT. 38,90
MCV 80,70
MCH 26,60
MCHC. 32,90
RDW. 14,50
PLT. 120
MPV 8,80
TO JEST DRUGI WYNIK
RDW 14.6+
NEU 36.2-
EOS8.+
BARDZO PROSZE W PIERWSZYM WYNIKU PODEJRZENIE GRONKOWCA DRUGI NIE WIEM CO OZNACZA BARDZO PROSZE O PILNA ODPOWIEDZ I SERDECZNIE DZIEKUJE BEDE WDZIECZNA
[ Dodano: 2013-07-11, 21:37 ]
Mam jeszcze jedno pytanie od 3 dni moja temperatura to 34.8 kresek co to oznacza ze jest tak niska jestem troszke przeziebiona prosze o odpowiedz pilna dziekuje jeszcze raz
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2013-07-11, 23:55 ] W kwestii morfologii mimo chęci nie pomogę ('nie moja branża' )
przy okazji proszę Cię o przestrzeganie Regulaminu Forum (cz. II, pkt 23a).
A ja bardzo proszę o:
a) stosowanie znaków "enter" i spacji przy pisaniu posta - naprawdę ciężko czyta się wyniki pisane "jednym ciągiem" i to jeszcze bez spacji...
b) dopisywanie jednostek w podawanych wynikach badań
c) nie używanie CapsLocka podczas pisania posta (WIELKICH LITER)
d) stosowanie podstawowej interpunkcji.
berta3456 napisał/a:
W PIERWSZYM WYNIKU PODEJRZENIE GRONKOWCA
W tej morfologii nie ma nic nt. gronkowca (i w morfologii raczej nic nie będzie, trzeba robić wymaz i to z niego mieć wynik).
witam bardzo prosze o zinterpretowanie rezonansu bez kontrastu MR.stawu kolanowego Widoczne wizadlo Humphrey a rog tylny lakotki przysrodkowej z linijna struktura wzmozonego sygnalu nie dochodzaca do brzegu odpowiadajaca zwyrodnieniu typu 2 .W rogach przednim i tylnym lakotki bocznej znajduja sie takze zmiany zwyrodnieniowe typu 2. W zachylku nadrzepkowym ,i w jamie stawowej znajduje sie slad plynu .Slad plynu widoczny jest w kaletce brzuchato polbloniastej. Chrzastka powierzchni stawowych kosci udowej i piszczelowej oraz chrzastka rzepki prawidlowa. Cialo hoffy rozkawalone . W tkance podskurnej okolicy przedrzepkowej i podrzepkowej z cechami obrzeku. W lykciu przysrodkowym kosci udowej uwidoczniono zlamanie podchrzestne o wym 5x16x27 mm otoczone strefa obrzeku szpiku kostnego ogniska stluczenia zlokalizowane sa na tylniej czesci klykci kosci udowej osteofitarne znieksztalcenie klykci przysrodkowych kosci udowej i piszczelowej po zatym struktury kostne bez zaburzen sygnalu BARDZO PROSZE O PINA ODPOWIEDZ
Dużo się w tej kości dzieje i zwyrodnienia i płyn i złamanie i obrzęk i zniekształcenia, nic nie ma podejrzanego onkologicznie, przynajmniej w tym wyniku ale jest mocne zniszczenie kości. Widział to lekarz?, jakieś sugestie?, z czego wzięło się takie zniszczenie, złamanie?, inny powód?
witam doktor powiedzial ze nic sie nie dzieje ze to jest zmeczone kolano i ewentualnie moze dac zaszczyki wizyta za 10 dni a mozna rozwarzyc artroskopie i tyle
Jakoś po opisie, który wstawiłaś to dla mnie dużo się tam dzieje no ale ja nie Twój lekarz.
berta3456 napisał/a:
mozna rozwarzyc artroskopie
Myślę, że powinni zaproponować ponieważ według mojej oceny jest dość dużo tych zmian, musisz rozmawiać z lekarzem, sama zaproponuj jak lekarz nic nie powie.
dzien dobry dzis odebralam wynik markera CA50 piersi wynik jest 40,55 co powoduje powiekszenie markera czy stan zapalny w organizmie moze podwyszac wynik dziekuje za odpowiedz
berta3456,
Czy lekarz zlecił Ci wykonanie badania tego akurat markera? To nie jest podstawowy marker dla raka piersi. Poza tym sens ma porównywanie z wynikami wcześniejszymi, wtedy wiadomo czy coś się zwiększa, zmniejsza czy jest na stałym poziomie.
Miałam przedłużającą się miesiączkę w 13 dniu udałam się na szpital i tam miałam zrobione łyżeczkowanie a moja pani doktor uważa cały czas że obfite miesiączki to normalne i skrzepy już w 13 dniu byłam poprostu słaba bo miesiączka była bardzo obfita mam 46 lat
[ Dodano: 2021-04-14, 05:55 ]
Martwi mnie jeszcze ten polip czy mam się tego bac
A co do problematycznych miesiączek - wcześniej były krótsze i lżejsze? Dopiero od niedawna się zmieniły?
Być może to początki zmian hormonalnych przed menopauzą. Tylko dobrze mnie zrozum. To jeszcze nie menopauza, ale różne zmiany zaczynają się sporo wcześniej.
Przeszłaś intensywne leczenie onkologiczne i to też pewnie ma swój udział w tych dolegliwościach.
Jeżeli uważasz, że obecny lekarz nie rozumie do końca Twoich problemów zdrowotnych to zawsze warto skonsultować się z kimś innym.
Witam dziś byłam u mojej onkolog i chciała zobaczyć wynik histopatologiczny i powiedziała mi że są w tym wyniku wskazania do o usunięcia dróg rodnych poprostu tak się zestresowałam że nie wiem co mam robić zmieniłam ginekologa a termin mam dop na 6wrzesnia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum