martaj007@wp.pl, jak masz to wrzuć opis zdjęcia.
Interpretować rtg. może tylko radiolog lub lekarz kierujący na badanie w placówce medycznej. Na Forum raczej nikt tego nie zrobi...
Witam dzisiaj bylam u taty w szpitalu w czoraj mial robiona gastroskopie zostaly pobrane 3 próbki i juto ma moec usg rzołądka, rozmawialam z ordynatorem oddzialu i powiedział ze to rak pluc ale trzeba to potwierdzic i czekamy na wyniki daja mu rok czasu. Nie wiem co robic ojciec jest strasznie slaby i chemia go jeszcze bardziej oslabi lekarz mowil ze mozna brac tabletki. Jestem roztrzęsiona. Pomocy
Hmmm...., bardzo mi przykro, że tak sprawy się potoczyły.
Jak rozumiem wykonują badania tzw. rozsiewowe ( gastroskopie, usg żołądka, być może jeszcze inne) w celu oceny czy są inne ogniska ew. raka poza płucami.
martaj007@wp.pl napisał/a:
Nie wiem co robic ojciec jest strasznie slaby i chemia go jeszcze bardziej oslabi lekarz mowil ze mozna brac tabletki. Jestem roztrzęsiona. Pomocy
Kiedy już postawią ostatecznie rozpoznanie i ogólny stan zdrowia pozwoli, to faktycznie zastosują chemioterapię. Teraz pozostaje czekać na wyniki badań i dodawać otuchy Tacie...
Tak wiem bede spierac Tate jak najmocniej sie da , tylko teraz mam pytanie.Lekarz powiedzial ze wyniki beda w poniedzialek i nie wiem cz mamy powiedziec to wszystko mamie cz moze poczekac do poniedzialku bo mama ma odwiedzic tate w niedziele.
Witam ,dzisiaj byl wynik i Tata ma raka pluc :( jednokomórkowego nie wiem czy dobrze mój brat uslyszal zapóźno jest na operacje bo jest ponoc wielkosci pieści ale jak narazie nie ma przerzutów, troche sie podłamał ale zgodzil sie na chemioterapie, jestem ciekawa jak to bedzie wygladac ta chemioterapia ile bedzie musiał lezec w szpitalu ile kroplówek itp.
Tata ma raka pluc :( jednokomórkowego nie wiem czy dobrze mój brat uslyszal
Raczej źle, rak płuca może być drobno / niedrobnokomórkowy.
martaj007@wp.pl napisał/a:
jestem ciekawa jak to bedzie wygladac ta chemioterapia ile bedzie musiał lezec w szpitalu ile kroplówek
Nie wiedząc jaki to rodzaj nowotworu, jak również bez wyników badań niestety nie odpowiemy na to pytanie. Schematów chemioterapii jest zresztą bardzo wiele i to lekarze decydują jaki podać, my możemy tu tylko "strzelać" co wybiorą.
A ja proszę o usuwanie danych osobowych lekarzy z wklejanej dokumentacji oraz o konkretne pytania - co chciałabyś, by wyjaśnić, co jest niezrozumiałe, co wytłumaczyć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum