A mam jeszcze jedno pytanie.
Tacie ciągle mimo brania leków na poprawę morfologii, hemoglobina spada. Z tego powodu na razie ma odłożoną chemioterapię do 4.01 w międzyczasie ma zrobić badanie i jak będzie ok,to ma się zgłosić na oddział,później jak tato wróci ze szpitala to napiszę co bierze i może do radzilibyście co jeszcze moglibyśmy zrobić żeby wyniki poprawić.
Życzę Wam wszystkim odwiedzającym mój wątek Wesołych,spojkojnych,rodzinnych świąt.
[ Dodano: 2014-12-24, 21:40 ]
T3 N0 M1 - czy to jest IV stopień zaawansowania? dobrze zrozumiałam tą rozpiskę odnośnie klasyfikacji? mogę spytać jakie są rokowania?
Muszę się Wam przyznać, że boję się choroby mojego taty, boję się Jego reakcji. Tato jest bardzo nerwowy, kłóci się z nami, nie chce brać leków, nie mamy pojęcia jak na Niego wpłynąć. No i nie chce jeść
A co oznacza "zastoinowa niewydolność serca NYHA II 150.9 - tak ma tato na wypisie w rozpoznaniu obok raka drobnokomórkowego płuca lewego.
Tato dostał następujące leki: Megalia - 20ml; LIV-52 - 3x1tabl.; dexametazon 2x2 tabl.; controloc 20mg - 1tabl. rano; kalipoz - 2x1; furosemid - 1 tabl. rano; fraxiparinum - 1x0,6 poskórnie; lactuloza - 2x2 łyżki; mtriten plastry 100 ug/h co 3 dni; sevredol 3x1/2tabl; cloranxen - 5mg - 1tabl. w razie niepokoju, vitrum calcium 2x1 tabl..
ponad to ma swoje stałe leki na nadciśnienie i tarczycę
Co to jest nutridrink lub recomed? po co się to zażywa? w aptece się to kupuje?
Dostał jeszcze zastrzyk ZOMICOS 4mg 2 amp. - na co to? dostał to też 22.12 w szpitalu.