Kasiu nie napiszę nic mądrego bo zwyczajnie nie wiem co...
Ty i Twój mąż jesteście wspaniałymi osobami- Twoja mamusia ma teraz wszystko czego Jej trzeba..
Cudowną córkę, opiekę, miłość...
Ściskam Cię
Twoja Mama jest niesamowita...Organizm tak wycieńczony, a Ona cały czas walczy, nie daje się... Nie mam pojęcia jak Ona to robi, organizm niesamowicie silny ma... wolę życia....
Kasiu, jak to Mama nie wypróżniała sie od 18 marca?!
Ściskam Cię ogromnie mocno
Podziwiam ogrom Waszej - Twojej i Męża - siły, milości, cierpliwości...
tej 24 h wspaniałej opieki...
Jesteście dla mnie wzorem, naprawdę.
Kasiu...trzymajcie się - jakkolwiek banalnie to zabrzmi...
Tak Kasiu mama nie wypróżniała się od 18 marca.
Dziś mieliśmy ciężka noc- mama miała ogromne kłopoty z oddychaniem, dostała dreszczy drgawek a potem wysokiej temperatury. Przyjechała w nocy zaprzyjaźniona pielęgniarka, zmieniła wkłucie i podała leki na zbicie temperatury. Temperatura spadła ale mama dziś cały dzień bez kontaktu. Nawet kąpiel jej nie rozbudziła. Otwierała tylko oczy i stękała gdy ją bolała klatka piersiowa przy myciu.
Jest bardzo słabiutka
Mam ogromną nadzieję że w święta uda jej się jeszcze popatrzeć na całą rodzinę i pobyć z nami
Te skoki w samopoczuciu są ogromne.
[ Dodano: 2011-04-22, 18:31 ]
tętno w nocy skoczyło do 160!
spike40, Tak bardzo mi przykro ,że stan mamy jest- jaki jest Twoja mamcia nie poddaje się, ma strasznie silny organizm ! Ja również mam nadzieję i życzę Wam tego z całego serca aby Twoja mamusia mogła na Was popatrzeć i spędzić z Wami te święta. Życzę Wam tego z całego serca i oby stan mamy się polepszył!
spike40, trzymajcie się!
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
mama po czwartkowym skoku temperatury cały piatek była bez kontaktu w sobotę cała noc mówiła, mówiła, mówiła ale to był wynik splątania. W ciągu dnia miała krótki kontakt, Adam obciął mamie paznokcie, zapaliła z nim papierosa , wydawało się ze będzie lepiej w święta. Cieszyła się że przyjedzie jej siostra w święta, że będzie miała gości. A w pierwszy dzień świąt znowu dreszcze, drgawki temperatura wysoka której nie mogliśmy zbić przez 4 godziny. Udało się dopiero ok 23.00 Teraz mama leży bez kontaktu. Ciśnienie spada do 60/40 tetno znowu 155-160. Gdy spadła temperatura uspokoił się oddech.
Kolejny dzień za nami
I znów zaskoczenie ok. godz.16.00 mama otworzyła oczy i zaczęła rozmawiać. Przywitała się z siostrami i nawet kazała sobie kawę zrobić. Wypiła 3 łyżeczki kawy, porozmawiała pożartowała a teraz śpi.
Ciężko to wszystko pojąć.
Twoja Mamunia jest niesamowita...
Boże, ciężko uwierzyć skąd Ona bierze siły?
Ma niesamowitą wolę życia....
To chyba cud, że mimo takiego wyczerpania i wycieńczenia organizmu, Mamunia trwa. Jest cały czas z Wami. Zrobiła Wam cudny prezent wielkanocny...
Tak Kasiu mamusia zrobiła nam piękny prezent Wielkanocny i urodzinowi mojemu synowi w niedzielę miał 13 urodziny. Jeszcze się do wszystkich uśmiechała, cieszyła, że rodzina jest przy niej (choć jednego z synów nie zobaczyła bo " nie miał czasu przyjechać" do umierającej mamy. W nocy jeszcze mówiła że bardzo boli ja gardło. Miała problemy z przełykaniem Dziś o 6.20 podałam jej morfinę, poprosiła o wodę ale nie miała siły pociągnąć ze słomki.Podałam jej 3 łyżki, zaczęła ciężko oddychać przygryzając sobie język. Moim pierwszym odruchem było uwolnić język i podać tlen ale widząc słabe tętno na szyi i coraz dłuższe przerwy w oddychaniu zaczęło do mnie dochodzić że moja mamusia odchodzi. Złapałam ją szybko za rękę a ona coraz ciszej, wolniej, wolniej aż przestała oddychać. O 6.45 odeszła. Moja kochana mamusia już nie cierpi,ale jej nie ma...
Obudziłam męża, powyciągaliśmy wenflony, cewnik, umyłam ją ubrałam o 10. przyjechał lekarz. Pozałatwialiśmy wszystko, pogrzeb w czwartek o 15.00. Dzieci strasznie to przeżywają ale mimo wszystko są dzielne. Najtrudniejszy dla nas był czas zabierania ciała z domu - to było straszne. Dopóki miałam co robić - nie myślałam teraz gdy wszystko pozałatwiane jest coraz trudniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum