Life isn’t about waiting for the storm to pass…it’s learning to dance in the rain (życie nie jest czekaniem na sburzę , ... życie to jest uczenie się tańczyć w deszczu)
http://a7.sphotos.ak.fbcd...230263253_n.jpg
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
http://a3.sphotos.ak.fbcd...823383590_n.jpg
Having a rough day? Place your hand over your heart. Feel that? That's called purpose. You are alive for a reason. Don't give up . (moje wolne tłumaczenie: Masz kiepski dzień? Połóż swoją rękę na swoim sercu. Czujesz? To jest cel. Żyjesz, to jest cel. Nie rezygnuj.)
Pozdrawiam Was słonecznie i wiosennie
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Dla Ciebie też Justynko dużo i oby to pierwszych grzmotów bo 30 marca niestety śnieg wraca ( na krótko ale wraca ). Gazda o tym chyba juz wie i widzisz, siedzi w lesie i rżnie te biedne brzuski...
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Witaj Justysiu, mój dobry stary komputer przestał mi służyć, uczę się poruszać po forum od nowa
Biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, cieszę się że sobota mija i nie będzie, żadnych dodatkowych nieszczęść,
Skoro Polacy organizowali Dzień Życia i nic się nie wydarzyło, to znaczy, że zapowiadany na 2012 koniec Świata też się rozejdzie po kościach, jedyną szansę miał właśnie dziś.
Jesteśmy jedyni na świecie w organizowaniu imprez które są do spieprzenia
Niestety znów przeziębiona, dlatego czas spędzam w łóżku i nie mogę szaleć po dworze z aparatem. Dlatego dziś poszaleję z cytatami
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.
— George Bernard Shaw
Najgorszym naszym grzechem nie jest nienawiść, ale obojętność, bo jest nieludzka. — George Bernard Shaw
Jeśli mój sąsiad codziennie bije swoją żonę, ja zaś nie biję jej nigdy, to w świetle statystyki obaj bijemy je co drugi dzień. — George Bernard Shaw
Pesymista? Ktoś, kto uważa, że wszyscy są tacy wredni jak on, i za to ich nienawidzi. — George Bernard Shaw
[ Dodano: 2012-03-25, 16:01 ]
"Przyjaźń i miłość rozkwitają tam, gdzie ludzie zatracają swoją hardość, łagodnieją w swoich osądach, stają się delikatniejsi w słowach i w obcowaniu z innymi" - P. Bosmans
[ Dodano: 2012-03-26, 10:35 ]
Dzień dobry
I Wish for You....Enough happiness to keep you sweet, Enough trials to keep you strong, Enough sorrow to keep you human, Enough hope to keep you happy, Enough failure to keep you humble, Enough success to keep you eager, Enough friends to give you comfort, Enough wealth to meet your needs, Enough enthusiasm to look forward, Enough faith to banish depression, Enough determination to make each day better than yesterday.
(Życzę Wam ... szczęścia na tyle abyście mieli przyjemnie, tyle prób aby utrzymywać Was silnymi, tyle przykrości aby utrzymywać Was 'ludzkim', tyle nadziei aby utrzymywać Was szczęśliwym, tyle przykrości aby utrzymywać Was pokornymi, tyle sukcesów, abyście wciąż byli chętni, tyle przyjaciół, aby dali Wam komfort, tyle bogactwa ile potrzebujecie, tyle entuzjazmu, abyście patrzyli wprzód, tyle wiary, abyście nie popadli w depresje, tyle determinacji aby każdy dzień robić lepszym niż wczoraj - to bardzo wolne moje tłumaczenie)
Niestety TAK. Ale się nie pogarsza i nie gorączkuję. Oczywiście z każdej sytuacji staram się wyciągnąć pozytywy. I dzięki temu, że nie latam po dworze z aparatem w końcu skończę czytać książkę, którą zaczęłam czytać z miesiąc temu i robię na drutach obiecany Mamie sweter
i oczywiście w międzyczasie oglądam seriale kryminalne
Dziękuję, że pytasz
JustynaS1975,
Trzymaj się dzielnie Justynko i wracaj na łono natury.
Wczoraj jak byłem wieczorkiem z wnukiem na izbie dziecka to pani dr najpierw zadzwoniła do apteki, która pełniła dyżur aby zapytać co jeszcze mają z antybiotyków na stanie taki wczoraj był ruch. Aby do prawdziwej wiosny, takiej majowej co najmniej.
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
JustynaS1975, no to w takim razie ściskam Ciebie bardzo mocno i wracaj szybciutko do zdrowia cobyś mogła znowu z aparatem pobiegać na świeżym powietrzu ...
Cieszę się, że wynajdujesz sobie ciekawe zajęcia również w domciu
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
Ja na razie obywam się bez antybiotyków i myślę, że nie będzie potrzeba
- i tego z całego serca życzę...
"rzadko kiedy nudzę się w swoim towarzystwie " - to tak poważnie brzmi, ale my onkologiczni to dobrze rozumiemy...
-a teraz na wesoło: i rączki proszę na kołdrę, jak powiedziała mama do Jasia kładąc go do snu
"rzadko kiedy nudzę się w swoim towarzystwie " - to tak poważnie brzmi, ale my onkologiczni to dobrze rozumiemy...
Poważnie ... być może, jakoś nigdy tak tego nie odbierałam. I niektórzy nie-onkologiczni też tak mają, że nie nudzą się w swoim towarzystwie ... to taki rodzaj 'osobowości' czy jak to inaczej nazwać
kmis757 napisał/a:
i rączki proszę na kołdrę, jak powiedziała mama do Jasia kładąc go do snu
kmis757, nie tylko onkologiczni tak mają...ja nie mam problemu z przebywaniem w swoim towarzystwie. Nie martwi mnie to i nie nudzi
To chyba tak jak napisała Justyna, kwestia osobowości i pewny cech charakteru, a może przeżyć? Tez nie umiem tego nazwać, ale tak mam
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka
_________________ "Ludzkość! Jaka ona szlachetna! Jakże chętna do poświęcenia...kogoś innego."
S. King
...nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury...
Mama 08.01.2012r [*]
Tato 13.08.2013r [*]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum