dziewczyny dziekuję za dobre słowo
DSS bardzo dziękuje że zajrzałaś do mojego wątku.
byłam z mamą w piątek u lekarza od naświetlań. powiedział że na chwilą obecną wstrzymamy się z naświetlaniem, bo od poniedziałku (czyli od dzisiaj) mama zaczyna chemię. i zobaczymy jak na nią zadziała.
Operacja oszczędzająca na pierś była w lipcu 2008 r. po operacji mama miała 30/35 naświetlań. odstąpili od chemii, bo mama chorowała na błędnik. mama przyjmowała tamoksyfen od operacji nogi (wstawienia śruby w kość udową) do grudnia 2009 r. - przerzut na kości. czyli jak widać mama nie przyjmowała tamoksyfenu. czy to błąd?
w styczniu 2010 r. po badaniu jamy brzusznej wyszła zmiana na wątrobie. największa 3,2 cm.
mama dostała chemię Taxoter 125 mg iv, ADM 85 mg iv (8 kursów, ale skończyli na 7).
w połowie kursu zmiana zmniejszyła się do 2,5 cm, a po 7 chemiach zmiana miała 1,75 cm i ten stan utrzymywał się dość długo. na początku listopada 2011 r. na usg wyszło 5 cm, a w badaniu 2 grudnia 2011 r. - 7,4 cm.
dwa ostatnie badania były wykonywane na innych sprzętach, ale zmiany są bardzo duże.
o ile wyniki badań będą ok, to mama dzisiaj zaczyna chemie.
pozdrawiam,
[ Dodano: 2011-12-05, 10:23 ]
przepraszam,
mama przyjmowała tamoksyfen
od operacji piersi w lipcu 2008
do grudnia 2009 (operacji na nogę)
[ Dodano: 2011-12-05, 13:24 ]
mama była dzisiaj u neurologa. dostała skierowanie na TK głowy. niestety w CO nie można zrobić. wyczerpane limity do końca roku. zapisałam mamę do Centrum Medycznego Ostrobramska na jutro.
mamie nie podano chemii, chcą poczekać na wynik TK.
jeśli wynik będzie szybko to chemia za tydzień. (chyba że coś będzie w głowie).
oby nie......