Kurka... skąd wiesz??? Ból podczas leżenia masakryczny, muszę siedzieć w łóżku... i tu przypomniał mi się dowcip:
Huculska chałupa pod Popem Iwanem (taka górka na huculszczyźnie). Pod połotem na ławeczce wygrzewa się w słońcu stary Hucuł. Nagle, na ścieżce wychodzącej z lasu pojawia się grupa turystów. Po bogatych strojach i dobrych fotoaparatch można poznać że to Rosjanie z samej Moskwy. Skwar niemożebny, turyści spoceni, od niektórych wyraźnie czuć przetrawionym, wczorajszym alkoholem. Turystom pić chce się strasznie, a na podwórku widać studnię. Zagadują górala:
- dziadku, możemy się napić wody?
- toć po to Bóg stworzył wodę, by człowiek ją pił...
- ale czy możemy skorzystać z waszej studni?
- toć po to człowiek postawił krynicę, by inny człowiek z niej korzystał...
Turyści podchodzą do furtki, a zza chałupy wyskakują dwa wielkie owczary, ujadają groźnie i rzucają się na lichy płotek. Turyści do Hucuła:
- ale dziadku, tam są strasznie groźne psy...
Hucuł podkręcił siwego wąsa i rzucił spokojnie:
- otóż to, otóż to...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Gazda, chociaż jak pisze Justynka, straciłam przyjaciela
To i tak coś napiszę.
Wykopać z wątku mnie nie możesz
Teraz masz najmniej tydzień w bólu, no ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Masz darmową labę, zadbaj o dobrą obsługę.......
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
Na leżakowaniu w przedszkolu leżą dzieci na łóżeczkach i w pewnej chwili chłopczyk pyta dziewczynkę:
- Jesteś chłopcem czy dziewczynką?
- Nie wiem.
- To sprawdź!
- No to mi pomóż!
- No to musisz podnieść kołderkę.
Dziewczynka podniosła kołderkę na to chłopczyk:
- Jesteś dziewczynką, bo masz różową piżamkę.
już jest dobrze. Swobodnie operuję jedną ręką, usmażyłem dziś 6 pstrągów plus jakieśtam cośtam, a teraz zamiaruję na "miasto" ruszyć z przyjacielem moim i piwkiem się raczyć
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum