Taki stary, a taki......
Nie zastanawiaj się i idź na to prześwietlenie.....
Bólu nie pozbędziesz się dopiero jutro się zacznie....., ale trzeba sprawdzić czy tylko żeberka są poobijane, czy czasem nie peknięte.
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
Mój też ostatnio chciał się brać sam za obcinanie wielkiego konara - a Ja do niego . Nawet k...a o tym nie myśl !
I posłuchał - pierwszy raz w życiu ( chyba się starzeje )
A konar był konkretny - palenia w piecu będzie na tydzień .
[ Dodano: 2012-08-09, 14:01 ]
Ale jednak lepiej Gazdo że potłuczone żebra niż np krocze
_________________ " Złapać wiatr , pokonać strach i być ..."
Moja Mamcia 01.10.1954 - 06.04.2012
No nie wiem .
A poza tym na prześwietlenie marsz . Poza tym, że pęknięte żebra bolą jak jasna cholera to uszkodzenia mogą być niebezpieczne
A tak w ogóle nasuwa mi się pytanie mojej Mamy:" Byłeś przy tym?"
A tak w ogóle nasuwa mi się pytanie mojej Mamy:" Byłeś przy tym?"
Gazdo nie czekaj tylko do lekarza marsz.
Przypomniała mi sie historia z moin synem jak biedaczysko leciał po schodach do klasy bo już po dzwonku było. Noga mu sie pośliznęła, a że bardzo był w biegu to nie zdążył rączek przed siebie wyciągnąć i klatką piersiową udeżył w schody. Podniósł się na wdechu i w tym szoku ruszył dalej do klasy. Przechwyciłam go już w klasie, zwinęłam zucha i odrazu do chirurga pojechałam.Zrobili mu psześwietlenie, na szczęscie nic złamanego ale poobbijany sromotnie. Na zwenątrz nie było bardzo śladów ale w środku podobno śliwka węgierka, tak lekarz powiedział. I rada dla syna na przyszłość-"Ręce chłopie wyciągaj, bo łatwiej je poskładać, a żebro jak w płuca pójdzie..........."
No... już po prześwietleniach. Nie ma złamań, tylko silne stłuczenie żeber i mostka. Ketonal i oszczędzający tryb życia. Wszystko wskazuje na to, że moją ulubioną czynność życiową wykonywał będę na plecach.
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum