, jeżeli to jest wynik z 19.04, to poproś lekarza ogólnego o skierowanie na ponowną morfologię z rozmazem i zrób badanie ok 26.04 to będzie tydzień od ostatniego.
Będzie wtedy wiadomo czy leukocyty nadal spadają.
pozdrawiam
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
U mamy raz lepsze raz gorsze dni.Popala sobie,nie mogę jej przetłumaczyc .że to paskudztwo jej nie pomoże.Disiaj robiła sobie badania krwi.Znowu oslabla,ale to może też ta pgoda.Mama mysli,że powinna mieć więcej siły.Raz ma zapał do pracy ,raz ma lenia Jak z dzieckiem.Wloski odrastają.Podam wyniki jutro jak je odbierze.
Witam,mamy wyniki sa super,trzymam za waszych bliskich kciuki,życzę wam takich chwil radości,jakie ja mam,choc nie wiem na jak długo,ale o tym sie nie myśli.
Witam .
Mama po wizycie u onkologa.Dostała skierowanie na tk płuc,przeswietlenie na sierpnia,to i tak szybko.Samopoczucie kiepskie.Słaba,ciągle by siedziała,a teraz może mi sie wydaje,ale jak patrzę na nią to taka dziwna jest.W wyglądzie.Taka przygarbiona,zamartwiona,brak usmiechu,jakby ją coś martwilo.
A teraz mam pytanie odnośnie wyniku,ale mojego,poniewarz mam problemy z hemoglobiną.Moze mi ktoś wytłumaczy co to jest spadek ferrytyny
mam 3,82 ng/ml a powinno byc 13-150
hb mam 7,2 mmol/l 7,4-9,3
będę wdzięczna
Witam , mam pytanie,mamie zaczynają więcej drętwiec nogi,jest jej teraz stale zimno,jakas taka przygarbiona chodzi,boje się ,że to znowu wraca.TK ma na sierpnia,do tej pory nie miała robionego tk głowy,zapomina sie co mówiła przed chwilą,czy to powraca?
misiak,musisz obserwować mamę, jeżeli dojdą inne zmiany neurologiczne, wtedy będzie wskazanie do zrobienia TK głowy.
Jednak możesz spytać lekarza, co sądzi o zrobieniu TK głowy.
Wtedy za jednym razem zrobicie TK płuc i TK głowy.
misiak napisał/a:
czy to powraca?
Trudno wnioskować, bez badania.Te objawy co opisujesz, mogą być wynikiem leczenia.
Organizm barfdzo wolno się regeneruje.
Wiesz, że nie możesz myslec na zapas, musisz żyć z dnia na dzień i myśleć pozytywnie.
pozdrawiam
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
Tak, wiem,ale was wole sie poradzić,tak jakos inaczej ,wiem przynajmiej nie jestem sama z problemem.Co do tk głowy pani doktor powiedziała ze nie ma potrzeby robienia tego badania.Dzisiaj mama robiła morfologie i ob.Jutro wyniki.Straciłam do tego lekrza zaufanie.Wydaje mi sie,że nie do końca robi tak jak powinno być.
[ Dodano: 2013-07-03, 13:14 ]
hb jest dobra,spadaja mamie leukocyty,noi ob ma 14 (0-10),miesiąc temu miała 8 ,czy to świadczy,że cos zaczyna sie dziać?reszta wyników w normie.Slabnie w oczach.A tu do sierpnia czekać na tk płuc.
Drętwienie ,jest raczej związane z toczącą się chorobą a nie siedzeniem w fotelu (jeżeli mamie jest wygodnie to niech sobie posiedzi) natomiast ,dobrze by było abyś czasami namówiła mamę na króciutki spacerek.
Nie wiem co myśleć i robic.Mama nie ma ochoty na spacerki.Nawet koło domku na ławeczce nie chce posiedzieć.Mam jakieś dziwne przeczucie ,że to powraca.W oczach mi marnie je,jest przygarbiona,jakas nieobecna.Niby waga jej nie spada,nawet troche przybrała.Jakies dziwne zaniki pamięci,mówi np:że tak zmarzła, aż dwa swetry ubrała,a za chwilę mówi że w domu jest tak gorąco,ale te swetry ma na sobie.
OB jej wzrosło z 8 na 14(norma 0-10).A ja sie zadręczam,jestem z tym sama,z tymi myslami.Bo jak cos powiem do jej córek to tak patrza na mnie dziwnie jakbym z kosmosu była, a tu chodzi o ich matke.Czemu tak mało czasu jej poswięcają?Nierozumiem tego.Bardzo dziekuje za odpowiedz,tu przynajmiej mozna sie wypłakac.
Witam po dlugim dośc czasie. Mamy znowu problem. Mamie coś dzieje sie z głowa. Ma jak twierdzi 6 na 9, czyli jakaś taką dużą w uczuciu, nie boli jej, ale taka jakaś obca. Martwi mnie czy to nie znowu coś się zaczyna. Byla dzisiaj u pani doktor i wyobrazcie sobie wizyta trwała dosłownie minutę, ręce opadaja na to wszystko. W końcu mama dostała na tk głowy, bo jak do tej pory nie miała robionego. Badanie ma na poniedziałek. Czy to uczucie ciężkiej ,obcej głowy może świadczyc o przezucie? Badanie OB Z 8, PODNIOSLO SIE NA 14 , norma jest od 0-10
Badanie OB Z 8,PODNIOSLO SIE NA 14 ,norma jest od 0-10
akurat OB nie masz się co marwić, gdyby skoczylo bardzo gwałtowie i bylo kilka razy wyższe niz mama ma teraz, to mogloby to niepokoić . Taki wzrost jest dopuszczalny. Niewielka odchyłka od normy nie jest czymś znaczącym
Pamietaj że OB nie jest zbyt ważne diagnostyczne przy raku płuc
Także każde labolatorium ma ciut inne normy np 0-12
macie TK juz w poniedziałek a więc nie ma co myslec na zapas,
Do poniedziałku juz blisko , cokolwiek to jest wyjaśni się na badaniu
pozdrawiam serdecznie
_________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei.
Mama po badaniu tk. głowy, ponoć wyszło dobrze, nie mamy wypisu jeszcze. RTGpłuc bez nacieków, a dalej czekamy na tk. płuc. Martwi mnie to puchnięcie w okolicy oczu, czoła. Była też u laryngologa, badanie na błednik we wrześniu dopiero. Może te probemy z głową od błednika są. Ci lekarze bez obrazy tu nikogo, tacy tajemniczy są. Problem z dopytaniem sie czego kolwiek. Jak spytałam o wyniki to powiedział z głową wszystko dobrze, nacieków w płucach niema, a najważniejsze tk płuc, które ma we wtorek. Więc czekamy dalej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum